Šventinis Kalėdų ar Naujųjų metų stalas turbūt net neįsivaizduojamas be baltos mišrainės. Nors šis receptas visiems yra puikiai žinomas, tačiau rezultatas ne visada būna toks, kokio ir tikimasi. Būtent todėl siūlome išbandyti šį baltos mišrainės receptą: garantuojame, jis tikrai sužavės svečius!
Jums reikės:
- 3-4 vidutinio dydžio morkų
- 4 vidutinio dydžio bulvių
- 4-5 kiaušinių
- 5-6 marinuotų agurkų
- 450 g konservuotų žirnelių
- 50 g svogūnų laiškų
- Šiek tiek krapų
- 450 g mėsos (tinka virta arba kepta jautiena, virtas liežuvis, virta kiauliena, kiaulienos kumpis, ir t.t.)
- 250 g majonezo
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
1 žingsnis
Kruopščiai nuplaukite morkas ir bulves, dėkite į puodą su vandeniu, virkite ant stiprios ugnies.
2 žingsnis
Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį. Daržoves virkite apie 30 minučių. Tuomet nupilkite vandenį, palaukite, kol daržovės atvės, nulupkite.
3 žingsnis
Išvirkite kiaušinius, kai išvirs, sudėkite į dubenį su šaltu vandeniu. Agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Supjaustykite morkas, bulves ir kiaušinius.
4 žingsnis
Suberkite konservuotus žirnelius.
5 žingsnis
Susmulkinkite svogūnų laiškus ir krapus, suberkite į dubenį.
6 žingsnis
Susmulkinkite pasirinktą mėsą, suberkite į dubenį.
7 žingsnis
Pabarstykite druskos ir pipirų, įdėkite majonezo, viską gerai išmaišykite.
8 žingsnis
Dubenį uždenkite maistine plėvele, 30-50 minučių palaikykite šaldytuve. Papuoškite žalumynais.