Baklažanas yra karalius tarp rugpjūčio daržovių. Jis atvyko į mūsų šalį iš tolimų Indijos atogrąžų regionų ir greitai užkariavo žmonių širdis. Nenuostabu, kad vėliau žmonija išvedė įvairių formų ir spalvų baklažanus. O kiek yra baklažanų gaminimo galimybių, jų net negalima suskaičiuoti.
Ir šiandien pasakysime, kaip nustebinti svečius. Mūsų baklažanų salotos su kiaušiniais ir svogūnais sužavės visus. Visiems svečiams atrodys, kad jie valgo tikrus grybus.
Tiesą sakant, pagrindinis ingredientas čia yra baklažanai. Keista, tačiau iš labiausiai žinomų produktų gaunasi subtilios ir neįprastos salotos. Ar tai nėra įrodymas, kad maisto gaminimas yra tikras menas?
BAKLAŽANŲ SALOTOS SU SVOGŪNAIS
Jums reikės:
- 3 vidutinio dydžio baklažanų
- 3 kiaušinių
- 2 vidutinių svogūnų
- 3 šaukštų majonezo
- cukraus, druskos ir pipirų pagal skonį
Marinatui reikės:
- 1 šaukštelio cukraus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 3 šaukštų acto
- 70 ml vandens
Gaminimas:
Kietai išvirkite kiaušinius. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite juostelėmis.
Nuplaukite baklažanus, supjaustykite mažais gabalėliais. Pabarstykite druska ir leiskite pastovėti pusvalandį, kad kartumas išnyktų.
Išmarinuokite svogūną. Norėdami tai padaryti, supjaustykite abu svogūnus plonais pusžiedžiais ir supilkite marinatui skirtus ingredientus (virintą vandenį, cukrų, druską, actą). Kruopščiai sumaišykite ir leiskite pastovėti 15 minučių.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir pakepinkite baklažanų gabaliukus. Kepinkite 6-8 minutes, ne daugiau. Norėdami pašalinti riebalų perteklių iš baklažano, suberkite jį tiesiai ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite.
Sudėkite baklažanus į salotų dubenį, suberkite anksčiau supjaustytus kiaušinius ir marinuotus svogūnus, pabarstykite druska. Pagardinkite majonezu, kruopščiai sumaišykite visus ingredientus. Padėkite salotas pusvalandžiui į šaldytuvą.
Salotos yra paruoštos. Jos visus nustebins netikėtu grybų skoniu. Skanaus!
Netgi žmogus, nemėgstantis baklažanų, valgys šias salotas su marinuotais svogūnais. Žemiau pateiktame vaizdo įraše galite pamatyti visą gaminimo eigą.
Be to, baklažanai puikiai dera su grybais, paprika, pomidorais ir net vaisiais. Todėl nebijokite improvizuoti ir išmėginkite baklažanus įvairiuose receptuose.