Burokėliai yra viena sveikiausių ir biudžetą taupančių daržovių. Burokėliai visada skanūs, greiti ir patogiai paruošiami. Ypač mūsų laikais, kai namų šeimininkės išmoko, kad salotos gali būti vos iš kelių produktų.
Burokėliai su vynuogėmis ir sūriu
Jums reikės:
- 1 didelio virto burokėlio arba kelių mažų (300–400 gramų)
- 150 gramų sūrio
- 2-3 skiltelių česnako
- druskos pagal skonį
- 20 didelių vynuogių ir keleto jų dekoravimui
- 2 virtų kiaušinių
- majonezo 150 gramų
Gaminimas:
Burokėlius sutarkuokite rupia tarka, įdėkite į formą, suteptą augaliniu aliejumi, padarykite įdubimą. Švelniai aptepkite majonezu.
Kitą sluoksnį padarykite iš virto kiaušinio baltymo, sutarkuoto smulkia tarka.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Susmulkinkite česnaką. Vynuoges perpjaukite per pusę ir pašalinkite sėklas. Sumaišykite sūrį ir majonezą. Įdėkite į indą su burokėliais.
Apverskite salotų formą į lėkštę, tarsi žaisdami. Burokėliai turėtų būti viršutinis sluoksnis.
Burokėlius galite papuošti majonezo ir vynuogių ornamentais, o likusius trynius taip pat susmulkinti mažais gabalėliais (bus labai gražu, jei tryniai bus ryškiai geltoni!).
Burokėlių salotos su obuoliais ir džiovintomis slyvomis
Jums reikės:
- 200–300 gramų burokėlių
- 200-300 gramų kieto obuolio
- 10 vienetų didelių džiovintų slyvų
- 2 šaukštų graikinių riešutų
- majonezo 2 šaukštų
Gaminimas:
Burokėlius supjaustykite plonomis juostelėmis, obuolį – plonomis skiltelėmis. 10 minučių slyvas palikite užpiltas karštu vandeniu. Tada jas nusausinkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Riešutus susmulkinkite peiliu, ne labai smulkiai. Viską sumaišykite – pagardinkite majonezu.
Burokėliai su morkomis ir varške
Jums reikės:
- 1 šviežio (geriausia jauno, saldžios veislės) burokėlio
- 2 mažų morkų
- 2 česnako skiltelių
- 100 gramų varškės
- maltų juodųjų pipirų
- majonezo 1-2 šaukštų
- šviežių krapų
Gaminimas:
Burokėlius ir morkas sutarkuokite smulkia tarka, įdėkite varškės (jei naudojate naminį sūrį, smulkiai supjaustykite), suberkite česnaką ir smulkiai supjaustytus krapus. Sumaišykite. Pagardinkite majonezu.
Burokėliai su kopūstais ir obuoliais
Jums reikės:
- 1 šviežio saldaus burokėlio
- 1 didelio kieto obuolio
- 200 gramų šviežių kopūstų
- aliejaus
- cukraus
- acto
- citrinos sulčių 1 valgomojo šaukšto
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- lukštentų saulėgrąžų arba sezamo sėklų
Gaminimas:
Kopūstus supjaustykite plonai ir lengvai sumaišykite su druska. Burokėlius ir obuolius supjaustykite plonomis juostelėmis.
Paruoškite padažą: augalinį aliejų, citrinos sultis, maltus juoduosius pipirus, actą, sėklas – viską išmaišykite.
Sumaišykite kopūstus su obuoliu, pagardinkite padažu. Suberkite burokėlius ir vėl išmaišykite. Salotos paruoštos.
Korėjietiško burokėlių salotos
Jums reikės:
- burokėlių 500 g
- česnako 3 skiltelių
- maltų juodųjų pipirų 1/3 arbatinio šaukštelio
- augalinio aliejaus 1/2 puodelio
- acto 3 šaukštų
- druskos pagal skonį
Gaminimas:
Sutarkuokite stambiai burokėlius, sumaišykite su smulkintu česnaku, pipirais, actu. Įdėkite į vandens vonią 20 minučių.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, supilkite į burokėlius, išmaišykite. Leiskite atvėsti ir laikykite šaldytuve 12 valandų.
Skanaus!