Vynuogės- tai vienas skaniausių vaisių. Dėl vitaminų ir antioksidantų kiekio jos greitai atkuria jėgą ir energiją, stiprina imuninę sistemą. Todėl salotos su vynuogėmis yra geras pasirinkimas.
Tamsiąsias uogas rekomenduojama vartoti reguliariai, kad sustiprėtų širdis ir inkstai, o šviesios vynuogės, pasižyminčios diuretikų savybėmis, padeda pašalinti „smėlį“ iš tulžies pūslės ir išvalyti inkstus.
Kviečiame jus išbandyti neįprastus ingredientų derinius ir pagal mūsų receptus paruošti keletą lengvų ir pikantiškų salotų su vynuogėmis.
Tiffany salotos
Dėl vynuogių puošybos uogomis „Tiffany“ salotos savo išvaizda primena puikius papuošalus iš brangiųjų akmenų. Tikriausiai dėl to patiekalas gavo savo pavadinimą.
Jums reikės:
1 vištienos krūtinėlė (rūkyta)
3 kiaušiniai
300 g besėklių vynuogių
100 g graikinių riešutų
200 g kieto sūrio
1 šviežias agurkas
150 g majonezo
Gaminimas:
Pirmiausia turite paruošti produktus. Krūtinėlę reikia supjaustyti kubeliais, o sūrį ir graikinius riešutus sutarkuoti ant smulkia tarka. Supjaustykite vynuoges per pusę. Pradėkite sluoksniuoti salotas.
Pirmąjį sluoksnį išklokite vištienos krūtinėle. Antrajam sluoksniui naudokite kiaušinį sutarkuotą stambia tarka. Ištepkite majonezu ir gausiai apibarstykite graikiniais riešutais. Tada pabarstykite sūriu ir vėl sutepkite majonezu.
Salotas papuoškite vynuogių puselėmis. Iš agurko išpjaukite vynuogių lapus.
Salotos su vynuogėmis paruoštos!
Paslaptingos salotos su vynuogėmis
Šios salotos stebina ingredientų deriniu, paslaptingu ir netikėtu skoniu.
Jums reikės:
200 g burokėlių
200 g krabų lazdelių
150 g kieto sūrio
200 g vynuogių be sėklų
200 g virtos vištienos
4 šaukštai majonezo
druska pagal skonį
Gaminimas:
Burokėlius išvirkite ir nulupkite. Sutarkuokite juos rupia tarka. Sutarkuokite sūrį. Supjaustykite krabų lazdeles ir vištienos filė.
Salotų dubenyje sumaišykite burokėlius, sūrį, krabų lazdeles ir vištieną. Įpilkite pusę vynuogių. Sumaišykite su majonezu ir druska pagal skonį. Jei jums rūpi jūsų figūra, pakeiskite majonezą neutraliu jogurtu. Jūsų salotos su vynuogėmis paruoštos !
Šviežios brokolių salotos su vynuogėmis
Jums reikės:
500 g brokolių
200 g keptų saulėgrąžų
3 šaukštai majonezo
500 g vynuogių be sėklų
druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Nuplautus brokolius supjaustykite žiedynais. Vynuoges perpjaukite per pusę. Salotų dubenyje sumaišykite vynuoges ir brokolius. Pasūdykite ir įberkite saulėgrąžų. Įdėkite majonezo, išmaišykite.
Gardžios salotos paruoštos, jei norite galite pridėti smulkiai pjaustytos šoninės!