Salotos, papuoštos vynuogėmis, puikiai tiks švenčių stalui. Receptas tiktai nesunkus, tad kviečiami išbandyti ir pradžiuginti namiškius!
Ingredientai:
- slyvos – 100 g;
- sūris – 100 g;
- virti kiaušiniai – 5 vnt.;
- virta vištienos filė – 250 g;
- agurkai – 2 vnt.;
- majonezas – 400 g;
- smulkinti graikiniai riešutai – 20 g;
- vynuogės – 200 g;
- petražolės;
- druska;
- juodieji pipirai.
Gaminimas:
1. Supjaustykite vištieną smulkiais gabalėliais.
2. Sudėkite ją į indą, formuokite vynuogių kekę.
3. Apibarstykite vištieną druska ir pipirais.
4. Tuomet uždėkite sluoksnį majonezo.
5. Smulkiai supjaustykite slyvas ir uždėkite jų sluoksnį ant salotų.
6. Ant viršaus uždėkite majonezo ir pipirų sluoksnį.
7. Sutarkuokite baltymus ir trynius atskirai plona tarka.
8 Sudėkite ant salotų baltymų sluoksnį, tada trynių ir majonezo sluoksnį.
9. Sutarkuokite sūrį, uždėkite jo sluoksnį ir apibarstykite graikiniais riešutais.
10. Perpjaukite vynuoges per pusę, išimkite sėklas.
11. Sudėkite vynuogių puseles ant salotų.
12. Viršuje padėkite petražoles, kad jos atrodytų kaip vynuogių kekės lapai.
Skanaus!