Jei mėgstate salotas, šis receptas šiandien jums patiks! Šis receptas labai paprastas, o pagamintos vištienos salotos – itin skanios.
Puikų ingredientų skonį papildo puikus prieskonių ir žolelių derinys, todėl tai tikras malonumas skonio receptoriams.
Įkvėpimo semkitės iš šio „YouTube“ kanale pateikto recepto.
Jums reikės:
Salotoms:
- 450 g vištienos krūtinėlės
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio česnako miltelių
- 1 šaukštelio Viduržemio jūros regiono žolelių mišinio
- 1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų grūdelių
- 2 šaukštelių maltos saldžiosios paprikos miltelių
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 400 g makaronų
- 120 g svogūnų
- pusės citrinos sulčių
- 15 g petražolių
- 5-6 vyšninių pomidorų
- 5-6 salotų lapų
- augalinio aliejaus
- 2 šaukštelių tarkuoto parmezano sūrio
Padažui:
- 230 g natūralaus jogurto
- 1 valgomojo šaukšto Vorčesterio padažo
- 1 su puse šaukštelio acto
- 2 šaukštelių cukraus
- 2 šaukštelių druskos
- 1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 1 šaukštelio česnakų miltelių
- 3 šaukštelių alyvuogių aliejaus
- 1/2 šaukštelio raudonėlio
- 1/2 šaukštelio čiobrelių
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Sudėkite į dubenį, pabarstykite druska, česnakų milteliais, žolelėmis, pipirais, raudonąja malta paprika ir apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus.
Mėsą gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 30 minučių.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje „al dente“.
Nupilkite vandenį ir makaronus apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus.
Palikite atvėsti.
Smulkiai supjaustykite svogūnus, nulupkite ir supjaustykite obuolius ir užpilkite citrinos sultimis.
Dabar smulkiai sukapokite petražoles, supjaustykite vyšninius pomidorus ir salotų lapus.
Į dubenį supilkite jogurtą, Vorčesterio padažą, actą, įberkite 2 arbatinius šaukštelius cukraus, 2 arbatinius šaukštelius druskos, pusę arbatinio šaukštelio pipirų, česnakų miltelių, 3 arbatinius šaukštelius alyvuogių aliejaus, pusę arbatinio šaukštelio raudonėlio, pusę arbatinio šaukštelio čiobrelių ir gerai išmaišykite plakikliu.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite marinuotą vištieną.
Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir retkarčiais pamaišydami kepkite apie 6-7 minutes.
Leiskite atvėsti 10 minučių.
Į didelį dubenį sudėkite makaronus, obuolių gabalėlius, smulkiai supjaustytą svogūną, petražoles ir viską užpilkite paruoštu jogurtiniu padažu.
Sudėkite salotas, pomidorus ir galiausiai įmaišykite apkeptus vištienos gabalėlius.
Paruoštas salotas pabarstykite tarkuotu parmezanu ir patiekite.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: