Sūrio ir duonos skrebučių salotos papuoš jūsų švenčių stalą. O jas pagaminsite ypač lengvai. Svečiai liks sužavėti įvairių skonių derinio.
Marinatui reikės:
2 šaukštų sezamo sėklų
1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
2 šaukštelių sojų padažo
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Salotoms:
3 riekelių batono
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio sojų padažo
1 šaukštelio džiovintų provanso žolelių
2 skiltelių česnako
200 g vištienos
100 g varškės sūrio
mažos krūvelės žolelių
1 paprikos
1 raudonojo svogūno
trečdalio Pekino kopūsto
Padažui reikės:
4 šaukštų majonezo
1 valgomojo šaukšto sojų padažo
1 skiltelės česnako
2 šaukštų šviežiai spaustų mandarinų sulčių
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Pradėkime nuo duonos skrebučių gaminimo. Sumaišykite nedideliame inde 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, 1 šaukštelį sojų padažo. Taip pat susmulkinkite 1 skiltelę česnako ir sumaišykite su kitais ingredientais.
Tada supjaustykite batoną į mažus kubelius ir apvoliokite gautame mišinyje. Po to paimkite nedidelį gilų dubenį ir jame sumaišykite marinato ingredientus. Vištienos filė supjaustykite plonomis juostelėmis ir sudėkite į dubenį su marinatu.
Marinuokite mėsą pusvalandį, po to kepkite ją keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Tada pereikite prie sūrio rutuliukų paruošimo. Susmulkinkite žalumynus ir 1 skiltelę česnako, tada viską sumaišykite su sūriu ir iš gautos masės suformuokite mažus rutuliukus.
Supjaustykite papriką, svogūną ir Pekino kopūstą, ir sudėkite į salotų dubenį. Tada į daržoves pridėkite duonos skrebučių, vištienos ir sūrio rutuliukų. Sumaišykite padažui skirtus ingredientus, po to su gautu mišiniu sumaišykite visą salotų dubenėlio turinį.
Galų gale lieka tik gražiai išdėstyti patiekalą. Beje, kad sūrio ir duonos skrebučių salotos atrodytų visiškai naujametinės, galite papuošti salotas mandarinų skiltelėmis.
Skanaus!