Nepaisant nedidelio ingredientų kiekio, salotos yra labai sočios ir skanios, todėl puikiai tinka šventiniam meniu. Būtinai pamėginkite jas pasigaminti!
Ingredientai:
500 gramų vištienos;
svogūnas – 1 vienetas;
konservuotų kukurūzų – 1 skardinė (350 gramų);
majonezo, grietinės arba natūralaus jogurto – 5–7 valgomieji šaukštai;
druska pagal skonį.
kiaušinių blyneliams:
kiaušiniai – 7 vienetai;
druska pagal skonį;
augalinis aliejus kepimui.
Gaminimas:
Išvirkite vištienos filė pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, tuomet atvėsinkite ir supjaustykite juostelėmis. Smulkiai supjaustykite svogūną, sudėkite jį į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių, kad neliktų kartumo. Tada kiaurasamčiu surinkite svogūno gabalėlius, nuplaukite šaltu vandeniu ir sudėkite į kitą dubenį.
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius ir šiek tiek juos pasūdykite. Keptuvę sutepkite augaliniu aliejumi, supilkite kiaušinių masę ir pakepkite „blyną” po 20-30 sekundžių iš abiejų pusių. Taip iškepkite visus blynelius.
Supjaustykite visus blynelius juostelėmis. Tuomet nupilkite skystį iš kukurūzų. Dubenyje sumaišykite supjaustytus blynus bei vištieną, svogūnus ir kukurūzus. Pasūdykite salotas, pagardinkite majonezu (grietine arba natūraliu jogurtu) ir išmaišykite.
Salotos turėtų būti patiekiamos iš karto. Skanaus!