Paprastai draugai puola girti šį patiekalą vos paragavę!
Sudėtis:
1 skardinė raudonųjų pupelių
200–250 g virtos jautienos
1 vidutinio dydžio raudonasis svogūnas
1 raudonoji paprika
pusė aitriojo pipiro
2-3 skiltelės česnako
50 gramų graikinių riešutų
gera sauja kalendros
malti juodieji pipirai
Padažui:
alyvuogių aliejus ir vyno acto
Paruošimo būdas:
1. Svogūną supjaustome plonais žiedeliais.
Jei svogūnai yra naminiai, t.y. sultingi ir aštrūs, tada geriau supjaustyti ir panardinti į karštą vandenį 2 minutėms. Priešingu atveju svogūnų skonis užgoš visas salotas.
2. Pašalinkite sėklas iš paprikų ir supjaustykite juostelėmis.
3. Supjaustykite mėsą kubeliais. Taip pat kruopščiai pašalinkite sėklas iš aitriojo pipiro ir smulkiai supjaustykite.
4. Česnakai gali būti supjaustyti arba išspausti.
5. Iš skardinės pupeles sudėkite į vandenį ir nuplaukite.
6. Į dubenį sudėkite svogūną, jautieną, paprikas, česnaką, smulkintą kalendrą, skrudintus ir smulkiai supjaustytus graikinius riešutus.
7. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
8. Padarykite padažą iš 4-5 šaukštų alyvuogių aliejaus ir 1 šaukšto vyno acto.
9. Užpilkite padažą ant salotų. Išmaišykite.
Skanaus!