Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Išbandykite salotas „Tbilisis” – mano firminį patiekalą jau 10 metų!

Paprastai draugai puola girti šį patiekalą vos paragavę!

Sudėtis:

1 skardinė raudonųjų pupelių

200–250 g virtos jautienos

1 vidutinio dydžio raudonasis svogūnas

1 raudonoji paprika

pusė aitriojo pipiro

2-3 skiltelės česnako

50 gramų graikinių riešutų

gera sauja kalendros

malti juodieji pipirai

Padažui:

alyvuogių aliejus ir vyno acto

Paruošimo būdas:

1. Svogūną supjaustome plonais žiedeliais.

Jei svogūnai yra naminiai, t.y. sultingi ir aštrūs, tada geriau supjaustyti ir panardinti į karštą vandenį 2 minutėms. Priešingu atveju svogūnų skonis užgoš visas salotas.

2. Pašalinkite sėklas iš paprikų ir supjaustykite juostelėmis.

3. Supjaustykite mėsą kubeliais. Taip pat kruopščiai pašalinkite sėklas iš aitriojo pipiro ir smulkiai supjaustykite.

4. Česnakai gali būti supjaustyti arba išspausti.

5. Iš skardinės pupeles sudėkite į vandenį ir nuplaukite.

6. Į dubenį sudėkite svogūną, jautieną, paprikas, česnaką, smulkintą kalendrą, skrudintus ir smulkiai supjaustytus graikinius riešutus.

7. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

8. Padarykite padažą iš 4-5 šaukštų alyvuogių aliejaus ir 1 šaukšto vyno acto.

9. Užpilkite padažą ant salotų. Išmaišykite.

Skanaus!

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---