Šiandien galime paruošti salotas, kurios buvo labai populiarios ankstesniais laikais. Tais laikais tokios salotos buvo didelis delikatesas, nes menkių kepenys kainavo brangiai, o jų rasti buvo gana sunku.
Šiais laikais šio ingrediento galima rasti bet kuriame prekybos centre, o jo kaina yra gana prieinama. „Šiaurės salotos“ yra sluoksniuotos, kai kiekvienas iš sluoksnių yra perteptas majonezu.
Patogiausia šį patiekalą ruošiant, iš karto jį dėti į atskirus mažus dubenėlius. Šiaurietiškos salotos išsiskiria gražiu pateikimu, todėl idealiai tinka bet kuriai šventinei puotai.
Reikalingų produktų sąrašas:
- Indelis menkių kepenų (240 gramų)
- Dvi virtos bulvės
- Trys virti kiaušiniai
- 100 gramų konservuotų žaliųjų žirnelių
- Du marinuoti agurkai
- 20 gramų žalių svogūnų
- 150 gramų majonezo
- Druska ir juodieji pipirai pagal skonį.
Receptas:
Virkite bulves, kol jos visiškai išvirs su luobele, o kai atvės, nulupkite. Tada stambiai sutarkuokite su stambia tarka, padalinkite jas į dvi lygias dalis ir padėkite ant dviejų paruoštų dubenėlių dugno. Pabarstykite bulves druska ir pipirais visą paviršių, ir užtepkite majonezo sluoksnį. Šioms salotoms geriausia naudoti naminį arba parduotuvėje nupirktą, bet kokybišką majonezą.
Iš stiklainio ar skardinės ištraukiame menkių kepenėles, susmulkiname šakute ir tolygiai paskirstome ant bulvių.
Pabarstykite kepenėles susmulkintais žaliais svogūnų laiškais ir užtepkite ant viršaus majonezo sluoksnį.
Toliau stambiai sutarkuokite marinuotus agurkus. Gautas sultis nupilkite ir paskleiskite kitame sluoksnyje.
Agurkus pertepkite majonezu, bet ne per daug storu sluoksniu.
Nulupkite kietai virtus kiaušinius ir atskirkite trynius nuo baltymų. Kitą sluoksnį padarykite iš baltymų, kuriuos stambiai sutarkuokite tarka. Viršuje užtepkite sluoksnį majonezo.
Iš konservuotų žirnelių nupilkite skystį ir sudėkite juos ant baltymų, ir taip pat pertepkite majonezu.
Paskutinis sluoksnis yra susmulkinti tryniai. Norėdami tai padaryti, naudokite šakutę arba smulkią tarką.
Galiausiai, salotas padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą, kad jų sluoksniai pakankamai susimarinuotų.
Paruoštą patiekalą, prieš patiekiant, papuoškite majonezu.
Skanaus!