Salotos puikiai tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Švelnus kumpis puikiai tinka su lengvu marinuotų grybų rūgštingumu, šviežiais agurkais ir sūriu. Kiekvienas šių salotų dera tarpusavyje ir tikrai patiks tiek vyrams, tiek moterims.
Ingredientai 4 porcijoms:
kumpis – 200 gramų
konservuotų grybų (pievagrybių, voveraičių arba grybų asorti) – 150 gramų
kietasis sūris – 150 gramų
švieži agurkai – 1 didelis arba 2 maži
majonezas arba natūralus jogurtas – 4 valgomieji šaukštai
garstyčių – 0,5 arbatinio šaukštelio.
druskos – pagal skonį
svogūno laiškai – pagal skonį (patariame daug nedėti)
salotos – keletą lapų patiekimui.
Gaminimas:
Kumpį, kietąjį sūrį ir agurkus supjaustykite juostelėmis. Jei reikia, susmulkinkite ir marinuotus grybus. Susmulkinkite svogūno laiškus. Atskirame indelyje sumaišykite majonezą (arba natūralų jogurtą) su garstyčiomis.
Visus ingredientus sudėkite į gilų dubenį, įberkite druskos, pagardinkite majonezo ir garstyčių užpilu ir išmaišykite. Jei norite gražiai patiekti, į lėkštės vidurį įdėkite vieną ar du salotų lapus ir ant jų dėkite salotas. Jas galite papuošti ant viršaus užbarstę susmulkintų svogūno laiškų.
Skanaus!