Krevetės, sultingi vyšniniai pomidorai ir avokadas yra išbandyta klasika visoms amžiaus grupėms. Salotos atrodo gražiai ir spalvų gama pakerės jūsų svečius.
Sudėtis 4 porcijoms:
krevetės – 300 gramų;
vyšniniai pomidorai – 6 vnt.;
avokadai 2 vnt.;
citrinos sultys 1-2 šaukšteliai;
4 lapai salotų;
kelios šakelės krapų.
Padažui:
natūralus jogurtas – 70 gramų;
obuolių sidro actas 6% – 2 šaukšteliai;
česnakai ir gvazdikėliai (pagal skonį);
druska, juodieji pipirai pagal skonį.
Gaminimas:
Atšildykite užšaldytas krevetes, išvalykite ir nusausinkite. Jei krevetės yra su lukštais, juos nulupkite.
Krevetes užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 15 minučių, po to dar jas pavirkite vandenyje 1-2 minutes.
Nuplaukite ir nusausinkite salotas ir krapus.
Nulupkite avokadus, supjaustykite juos per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite mažais kubeliais. Kubelius apipilkite citrinos sultimis.
Supjaustykite vyšninius pomidorus į ketvirčius.
Susmulkinkite krapus.
Sumaišykite natūralų jogurtą, susmulkintą česnaką, obuolių sidro actą, druską ir pipirus mažame dubenyje.
Į gilų dubenį įdėkite krevetes, avokadus, vyšninius pomidorus ir krapus. Supilkite padažą ir viską sumaišykite.
Salotų lapus sudėkite ant viršaus.
Jei įmanoma, prieš patiekdami atvėsinkite salotas.
Skanaus!