Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Kepenėlių salotos. Sotus ir lengvas pasirinkimas vakarienei!

Kepenėlių salotos nereikalauja daug pastangų. Visus reikiamus produktus galite rasti artimiausioje parduotuvėje ir nustebinti šeimą patiekalu.

Būtinų produktų rinkinį sudaro tik trys pagrindiniai ingredientai ir penki papildomi (dėl kurių jums tikrai dar kartą nereikės bėgti į parduotuvę, nes juos visada galite rasti bet kurioje virtuvėje).

Kepenėlių salotos

Ingredientai:

1 kg kalakutienos kepenėlių

3 svogūnai

svogūnai

250 ml majonezo

250 ml vandens

125 ml acto

3 šaukšteliai cukraus

cukrus

druska pagal skonį

druska

malti juodieji pipirai pagal skonį

pipirai

Gaminimas:

Šviežias kepenėles gerai nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje, prieš tai nuplėšę plėvelę. Jei kepenėlės yra šaldytos – geriau jas atitirpinti ir tik tada išvirti.

Tuo tarpu, kai kalakutienos kepenėlės verda, galite pradėti marinuoti svogūnus. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais žiedeliais.

Kepenėlių salotos

Susmulkintus svogūnus sudėkite į gilų dubenį, užpilkite karštu vandeniu, įpilkite acto su cukrumi ir šiek tiek sutrinkite ranka, jei vandens temperatūra nėra per aukšta (kitu atveju naudokite šaukštą).

Kepenėlių salotos

Palikite svogūnus marinuotis apie pusvalandį. Po šio laiko geriau nupilti skystį, kad skonis nebūtų per daug intensyvus. Dėl šios priežasties salotos bus subtilesnio skonio.

Išimkite paruoštas kepenėles, atvėsinkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis.

Kepenėlių salotos

Sudėkite į dubenį svogūnus, kepenėles ir kitus ingredientus. Pasūdykite salotas pagal skonį, pagardinkite pipirais ir majonezu.

Kepenėlių salotos paruoštos. Jos nepaliks abejingų ir patiks visiems.

Skanaus!

Kepenėlių salotos

Įdomūs video