Puikus užkandis, garnyras prie pietų ar vakarienės ar net kaip atskiras patiekalas!
Reikės:
500 g šviežių bulvių;
20 g svogūnų laiškų;
2 šaukštų garstyčių grūdelių;
šaukštelio citrinos sulčių;
3 šaukštų aliejaus (1 padažui, 2 – bulvėms kepti);
šaukštelio medaus;
100 g konservuotų kukurūzų;
100 g pomidorų ar grybų (pasirinktinai);
vienos morkos;
patinkančių žalumynų (salotų ar kitokių lapų);
prieskonių (druskos, pipirų ar kitokių pagal skonį).
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Dubenyje sumaišykite medų, 2 šaukštus augalinio aliejaus, visus prieskonius. Įpilkite pusę šaukšto citrinos sulčių ir sudėkite žalias bulvės. Gerai sumaišykite.
Kai bulvės įsigers padaže, paskleiskite jas ant kepimo skardos ir kepkite, kol gražiai apskrus. Taip pat supjaustykite morkas ir apkepkite keptuvėje.
Supjaustykite svogūnų laiškus, pomidorus arba grybus, jei naudosite juos. Nupilkite vandenį iš kukurūzų. Sumaišykite kukurūzus, pomidorus arba grybus, likusį aliejų, garstyčias, likusias citrinos sultis ir supjaustytus svogūnus.
Pridėkite žalumynų ir morkų. Kai bulvės šiek tiek pravės, sudėkite ir jas prie kitų ingredientų mišinio. Sumaišykite, ir salotos paruoštos.
Skanaus!