Esate alkani ir trokštate ko nors sveiko ir gardaus? Pagal šį receptą paruošite nuostabias salotas, kurios tiks ne tik kaip užkandis, bet ir kaip skani vakarienė!
Skanios salotos su avokadų padažu pagal paprastą receptą iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 150 g špinatų
- 1 raudonos paprikos
- 1 geltonos paprikos
- 1 morkos
- 200 g konservuotų kukurūzų
- 1 agurko
Padažui:
- 1/2 avokado
- 3 šaukštų jogurto
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 3 šaukštų vandens
- 2-3 skiltelių česnako
- 1/2 citrinos sulčių
- Druskos
- Juodųjų pipirų
Užtepėlei:
- 1/2 avokado
- Svogūno laiškų
- Itališkų žolelių
- Šiek tiek citrinos sulčių
- Druskos
- Juodųjų pipirų
- Fetos sūrio
- Kedro riešutų
- Prancūziško batono
Gaminimo eiga:
Į didelę lėkštę sudėkite plėšytus špinatų lapus, suberkite mažesniais gabalėliais supjaustytas raudonąsias ir geltonąsias paprikas.
Morkas supjaustykite plonais griežinėliais arba sutarkuokite specialia tarka.
Paeiliui į bendrą gilų indą sluoksniais sudėkite tarkuotas morkas, kukurūzus ir mažais gabalėliais supjaustytą agurką.
Dabar paruoškite avokadų padažą.
Į elektrinio trintuvo indą sudėkite avokadą, jogurtą, aliejų, vandenį, sutrintą česnaką, citrinos sultis, druską, juoduosius pipirus ir viską gerai sumaišykite.
Užpilkite padažą ant salotų ir viską išmaišykite.
Dabar paruoškite užtepėlę. Lėkštėje šakute sutrinkite avokadą, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, itališkas žoleles, citrinos sultis, druską, pipirus ir viską sumaišykite.
Keptuvėje iš abiejų pusių paskrudinkite riekelėmis supjaustytą prancūzišką batoną.
Užtepkite užtepėlę ant pakeptų riekelių, pabarstykite kedro riešutais, uždėkite nedideliais gabalėliais supjaustyto fetos sūrio ir patiekite kartu su salotomis.
Linkime gero skonio!
Vaizdo instrukcijas rasite čia: