Dabar internete galima rasti daug naujų skirtingų salotų gaminimo receptų. Bet mūsų jaunystės laikais salotos buvo ne ką prastesnės, o kai kuriais atvejais net ir geresnės. Produktai, reikalingi salotoms, labai paprasti ir tikrai lengvai prieinami. Siūlome prisiminti keletą tokių salotų.
Pirmosios salotos
Ingredientai:
- Pusė kopūsto;
- 1 skardinė konservuotų kukurūzų;
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių;
- majonezas, 100 g.
Gaminimas:
Smulkiai supjaustykite kopūstus, apibarstykite juos druska. Sumaišykite su kukurūzais, o salotas pagardinkite majonezu ir garstyčių padažu. Norėdami pagardinti salotas, taip pat galite pridėti virtų krevečių arba krabų lazdelių.
Antrosios salotos
Ingredientai:
- pusė kopūsto;
- 1 paprika;
- 1 morka;
- 1 šviežias arba marinuotas agurkas;
- 1 svogūnas;
- svogūno laiškai;
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus ar medaus;
- 1 arbatinis šaukštelis acto 1 su šiek tiek vandens;
- 2-3 valgomieji šaukštai aliejaus;
- druska ir pipirai.
Gaminimas:
Sutarkuokite kopūstą ir morką. Sumaišykite ir pasūdykite. Papriką ir agurką supjaustykite juostelėmis ir suberkite į salotas. Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais ir taip pat dėkite į salotų dubenį. Įberkite cukraus arba medaus, pipirų. Viską sumaišykite ir užpilkite kvapniu aliejumi.
Trečiosios salotos
Ingredientai:
- virti burokėliai – 2 vnt.;
- marinuoti arba švieži agurkai – 4 vnt.;
- sūris – 100 g;
- druska, pipirai, majonezas.
Gaminimas:
Sutarkuokite burokėlius ir sūrį ir sumaišykite. Supjaustykite agurkus juostelėmis ir dėkite į salotų dubenį. Įdėkite majonezo. Į šias salotas vietoj agurkų galite įdėti įvairių užpildų: graikinių riešutų, džiovintų slyvų, česnakų ir kt.
Ketvirtosios salotos
Ingredientai:
- ridikėliai;
- 1-2 agurkai;
- 3 virti kiaušiniai;
- 100 g majonezo;
- 2 bulvės;
- druska, pipirai, žolelės ir svogūno laiškai.
Gaminimas:
Sutarkuokite morkas ir jas apkepkite aliejuje. Iškepusias padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad atsikratytumėte perteklinio aliejaus. Ridikėlius, agurkus ir kiaušinius supjaustykite juostelėmis. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Visus ingredientus, išskyrus bulves, druską ir pipirus, sumaišykite, pagardiname majonezu ir dėkite ant lėkštės. Išvirkite bulves ir jomis pagardinkite salotas.
Penktosios salotos
Ingredientai:
- 300 g virto kumpio;
- 3-4 virtos bulvės;
- 4 agurkai;
- žalumynai;
- 1 skardinė marinuotų žirnelių;
- druska, pipirai, majonezas.
Gaminimas:
Visus produktus supjaustykite juostelėmis, o ne kubeliais. Į salotas įberkite druskos ir pipirų, pagardinkite jas majonezu.
Salotas galite valgyti vienas arba patiekti kaip garnyrą.