Šios salotos bus jūsų stalo puošmena, nes jų dizainas nepaliks abejingų. Dėl neįprasto ingredientų derinio salotų skonis tampa visiškai nepamirštamas.
Jums reikės:
Anties arba vištienos krūtinėlės – 2 vnt.
Kiaušinių – 3 vnt.
Morkos – 1 vnt.
Kietojo sūrio – 150 gramų
Razinų – 40 gramų
Džiovintų spanguolių – 20 gramų
Česnakų – 3 skiltelių.
Kivių 4-5 vnt.
Citrinų sulčių – 1 šaukštelio
Druskos ir pipirų pagal skonį
Majonezo arba grietinės su garstyčiomis pagal skonį.
Gaminimas:
Paukštienos krūtinėlę išvirkite ir supjaustykite į mažus kubelius.
Išvirkite kiaušinius, nulupkite ir sutarkuokite rupia tarka. Kietąjį sūrį taip pat reikia sutarkuoti.
Morkas sutarkuokite rupia tarka ir susmulkinkite česnakų skilteles.
Šiltame vandenyje išmirkykite razinas, spanguoles ir nusausinkite ant servetėlės.
Kivius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Giliame inde sumaišykite visus salotų ingredientus. Įmaišykite majonezą arba grietinę su garstyčiomis, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Formuokite salotas inde, į kurio vidurį reikia įdėti stiklinę, paskirstyti salotas, mentele padedant suformuokite žiedą.
Nuimkite stiklinę, papuoškite salotas ant viršaus kivio griežinėliais. Paskirstykite juos išorinėje ir vidinėje salotų pusėse, taip pat galite papuošti žalumynais, jei norite.
Paruoštas salotas kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą, kad jos pastovėtų ir būtų dar geresnio skonio.
Šios salotos gali būti išdėstytos sluoksniais: mėsa, kiviai, kiaušiniai, morkos, razinos, sūris. Kiekvieną sluoksnį sutepkite majonezu ar padažu. Papuoškite kivio griežinėliais.
Salotos yra labai sočios, tačiau figūrai nekenkia.