Šios neįprastos salotos, pagamintos iš įvairiausių ingredientų, tikrai nudžiugins jus ir jūsų artimuosius. Jei jums patinka daržovių ir ryžių bei tuno derinys, būtinai išbandykite šį receptą! Jei nemėgstate tuno, paprasčiausiai jo nedėkite arba pakeiskite kitu ingredientu.
Ingredientai:
- 1 puodelis ryžių (maždaug 180 g);
- 4 valgomieji šaukštai pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelis druskos;
- 2 morkos;
- 1 bulvė;
- 2 pomidorai;
- 100 gramų šaldytų žaliųjų žirnelių;
- Konservuoto tuno skardinė;
- Konservuotų kukurūzų skardinė;
- Alyvuogių – pagal skonį;
- 2 valgomieji šaukštai majonezo;
- juodieji pipirai;
- pusės citrinos sulčių;
- šiek tiek pieno.
Gaminimas:
Nuplaukite ryžius. Užpilkite ant jų 2,5 puodelio vandens, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir įberkite druskos pagal skonį. Tuomet išvirkite ryžius.
Supjaustykite morkas ir bulves mažais kubeliais. Kartu sudėkite šaldytus žaliuosius žirnelius. Virkite viską kartu, kol suminkštės.
Supjaustykite pomidorus kubeliais. Sudėkite juos į vieną dubenį su virtomis daržovėmis. Nupilkite kukurūzų skystį ir supilkite kukurūzus į daržovių dubenį. Tuomet sudėkite kiek susmulkintas alyvuoges ir tuną.
Suberkite virtus ryžius, viską gerai išmaišykite.
Padarykite padažą su majonezu, alyvuogių aliejumi, druska, juodaisiais pipirais, citrinos sultimis ir trupučiu pieno iki norimo tirštumo.
Pagardinkite salotas padažu. Skanaus!
Vaizdo įrašas: