Produktai, skirti paruošti salotas, yra įprasti, prieinami. Tik reikia šiek tiek pasistengti! Svečiai bus nustebinti jūsų meistriškumu ir talentu!
Stalo salotų karalius yra tikras kulinarijos meno kūrinys! Visi produktai yra puikiai dera, todėl salotos pasirodo stebuklingos: nuoširdžios, skanios, kvapios ir gražios.
Jums reikės:
vištienos krūtinėlė virta – 200 gramų,
sūris (kietas) – 100 gramų,
bulvės (virtos) – 4 vienetai,
morkos (virtos) – 4 vienetai,
burokėliai (virti) – 2 vienetai (dideli),
sviestas – 100 gramų,
majonezas – 200 gramų,
česnakai – 3 skiltelės,
želatina – 9 gramai,
šiek tiek druskos.
Gaminimas:
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu. Salotas sudarys dvi dalys. Vienas iš jų yra vidurys.
Paruoškite vidurį. Labai smulkiai supjaustykite vištienos krūtinėlę ir sudėkite ją į dubenį.
Sūrį sutarkuokite ant rupios tarkos ir sudėkite į mėsą, sudėkite ten susmulkintą česnaką, sviestą ir majonezą.
Patarimas. Naudokite tirštą naminį majonezą, kurį galima pagaminti per 30 sekundžių. Viską gerai išmaišykite iki vientisos tešlos konsistencijos.
Paskleiskite mišinį ant plėvelės 7 centimetrų juostele, apvyniokite ją, susukite galus. Gausite tokį batonėlį ar dešrą. Įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Antros dalies ruošimas. Rupia tarka sutarkuokite tris morkas, bulves, burokėlius. Želatina per tą laiką gerai ištirpo: šiek tiek pašildykite ir įpilkite majonezo, išmaišykite.
Ant plėvelės paskleiskite burokėlius. Tuomet padenkite majonezu su želatina, dėkite morkų sluoksnį, vėl majonezą su želatina, sluoksnį bulvių ir vėl majonezą.
Mėsos dešrą įdėkite į paruoštų daržovių vidurį Naudodami plėvelę, pirmiausia iškeliame vieną daržovių sluoksnio kraštą, o paskui kitą. Jie, kaip sparnai, uždaro vidurį.
Suformuokite ritinį, susukite kraštais. Salotos paruoštos! Įdėkite į šaldytuvą 7 valandoms. Ritinys bus paruoštas anksčiau, bet kuo daugiau jis gulės, tuo geriau jis atrodys perpjovus.
Po 7 valandų išimkite jį iš šaldytuvo, nuimkite plėvelę ir dėkite ant lėkštės. Ant ritinėlio pabarstykite susmulkintus žalumynus.