Pavasaris vis artėja, tad pats metas pradžiuginti artimuosius skaniomis salotomis, kurios dar labiau paskatins jo laukti. Šios salotos tarsi alyvų puokštė pradžiugins visus namiškius, o ir paruošti jas nėra sunku!
Ingredientai:
- 200 gramų vištienos;
- pusė svogūno;
- grybai (pievagrybiai) – 250 gramų;
- augalinis aliejus kepimui;
- druska, juodieji pipirai – pagal skonį;
- 2–3 marinuoti agurkai;
- kiaušiniai – 6 vnt .;
- natūralus jogurtas (arba majonezas) 100 gramų;
- konservuoti kukurūzai – 3-4 valgomieji šaukštai;
- petražolės – keletas šakelių;
- burokėliai – 1 vnt.
Gaminimas:
- Virkite vištieną tol, kol ji bus minkšta, atvėsinkite, smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite.
- Smulkiai supjaustykite grybus ir pakepkite augaliniame aliejuje, kol skystis išgaruos.
- Į grybus sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir pakepinkite dar 3–4 minutes. Pabaigoje pagardinkite druska ir pipirais.
- Marinuotus agurkus supjaustykite mažomis juostelėmis.
- Burokėlį nulupkite, sutarkuokite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 20-30 minučių. Sultinį nukoškite.
- Kietai virtus kiaušinius atvėsinkite, nulupkite, padalinkite į baltymus ir trynius. Atskirai juos susmulkinkite.
- Sumaišykite pusę baltymų su burokėlių sultiniu, palikite 15-20 minučių, tada nupilkite skystį ir nusausinkite.
- Švelniai sutepkite gilią lėkštę majonezu ar natūraliu jogurtu ir išdėstykite ingredientus sluoksniais: vištiena, tada majonezas, grybai su svogūnais, vėl majonezas, marinuoti agurkai, majonezas, kukurūzai, majonezas.
- Apibarstykite salotas smulkintais kiaušinių tryniais.
- Įdėkite salotas į šaldytuvą 1-2 valandoms.
- Prieš patiekdami, iš petražolių stiebų ir įvairiaspalvių baltymų padarykite alyvų šakas ir pumpurus.
Skanaus! Alyvų puokštė ant stalo pradžiugins ir svečius, ir šeimos narius!