Unikali idėja, kaip paruošti ryžius, kurie yra labai populiarūs „YouTube“ tinkle – viskas vienoje keptuvėje, jūs paruošite ryžius be jokio mirkymo.
Ryžiai, paruošti keptuvėje be jokio mirkymo
Rezultatas – fantastiški ryžiai, kurie tikrai patiks visai šeimai!
Jums reikės:
- 1/2 puodelio sviesto (apie 90 g)
- 2 puodelių sausų baltųjų ryžių
- 1/2 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 puodelio vandens
- 1 puodelio saldžios grietinėlės arba pieno
- 3/4 puodelio mėgstamų daržovių (šaldytų arba konservuotų)
Gaminimo eiga:
Tefloninėje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite ryžius, ir nuolat maišydami, sumaišykite ryžius su sviestu ir pakepinkite ryžius iki rudos spalvos.
Ryžiai turi tapti auksiniai, o sviestas į juos turi įsigerti.
Į elektrinį trintuvą sudėkite nuluptą svogūną, česnako skilteles, įpilkite vandenį ir grietinėlę arba pieną.
Pagal skonį įberkite druskos.
Viską išmaišykite.
Šį mišinį supilkite į ryžius, esančius keptuvėje. Mišinys užvirs beveik iš karto, gerai išmaišykite.
Galiausiai įpilkite dar du puodelius vandens. Sumaišykite ir leiskite užvirti.
Taip pat pagal skonį įberkite prieskonių.
Įberkite daržovių, leiskite paruoštai masei dar kartą užvirti, uždenkite ir sumažinkite temperatūrą iki minimumo.
Leiskite virti maždaug apie 10-15 minučių.
Baigta – paragaukite, jei kažko trūksta, galite pagardinti druska ir pipirais.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga:
Sudėkite vištienos šlauneles ant nevirtų ryžių – greitai ir skaniai paruošite pietus
Ryžiai su vištienos šlaunelėmis yra puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar pietums. Svarbiausia, kad šio patiekalo skonis yra tiesiog puikus! Šis „YouTube“ kanale pasidalintas patiekalo receptas yra paruošiamas lengvai, o ryžiai visada išverda puikiai.
Pirmiausia paruoškite masę iš dviejų didelių svogūnų ir dviejų morkų. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Morkas sutarkuokite su stambaus rupumo trintuve.
Paimkite didelę keptuvę, patepkite ją saulėgrąžų aliejumi, įkaitinkite ir pirmiausia sudėkite svogūną. Kepkite keletą minučių ir sudėkite morkas. Daržoves apkepkite ir pagardinkite pagal skonį.
Sunkiausią pasiruošimo etapo dalį jau padarėte.
Jei naudojate 8 vnt. vištienos šlaunelių, sudėkite jas į pakankamai didelį dubenį. Apiberkite vienu arbatiniu šaukšteliu druskos.
Taip pat pagal skonį įberkite maltų pipirų, vištienos ar kitų jums patinkančių prieskonių. Taip pat galite įpilti šiek tiek aliejaus, kad prieskoniai geriau pasiskirstytų ant mėsos.
Dabar galite paruošti ryžius. Jums reikės dviejų pilnų stiklinių. Perplaukite juos paprastu vandeniu.
Stiklinėje kepimo formoje paskleiskite keptas daržoves ir suberkite nevirtus ryžius.
Į keptuvę, kurioje buvo kepti svogūnai ir morkos, įpilkite keturias stiklines vandens, įberkite druskos ir taip pat galite įberti žiupsnelį pipirų.
Į ryžius įdėkite dvi skilteles česnako.
Ant viršaus uždėkite vištienos šlauneles ir atsargiai supilkite sultinį. Uždenkite formą folija ir įdėkite į orkaitę 60 minučių. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje.
Ištraukite iš orkaitės ir patikrinkite: ryžiai turi būti birūs.
Skanus patiekalas visai šeimai jau yra paruoštas!
Vaizdo įrašas: