Moliūgų blynai.
Ingredientai:
1 mažas moliūgas;
2 kiaušiniai;
saulėgrąžų aliejus kepimui;
1 puodelio miltų;
1 puodelio pieno;
druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Moliūgą nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir susmulkinkite trintuve.
Gautą „košę“ sumaišykite su miltais, kiaušiniais ir pienu, įberkite druskos ir pipirų.
Maišykite tešlą iki vientisos masės. Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite blynus iš abiejų pusių.
Patiekite su grietine ar sviestu.
Koldūnai su moliūgų įdaru.
Jums reikės:
1 puodelio miltų;
50 g grietinės;
200 g moliūgo minkštimo;
saulėgrąžų aliejus;
100 ml vandens;
druska pagal skonį.
Gaminimas:
Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas, suvyniokite į foliją ir pašaukite į orkaitę 10-15 minučių.
Tešlą minkykite dubenyje: sumaišykite miltus su vandeniu, įpilkite šaukštelį saulėgrąžų aliejaus ir druskos.
Viską išmaišykite ir palaikykite porą valandų šaldytuve.
Iškeptą moliūgą sutrinkite, pagal skonį pagardinkite druska ir prieskoniais.
Iš tešlos formuokite mažus rutuliukus, kiekvieną iš jų iškočiokite ir užpildykite moliūgo įdaru. Suformuokite koldūnus.
Jei nesiruošiate jų virti iš karto, koldūnus galite laikyti šaldiklyje. Virkite juos maždaug 3 minutes. Galite įpilti šiek tiek aliejaus, kad jie nesuliptų kartu.
Patiekite su sūriu ar norimu padažu.