Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Rudeninių pusryčių idėjos. 2 receptai su moliūgais!

Moliūgų blynai.

Ingredientai:

1 mažas moliūgas;

2 kiaušiniai;

saulėgrąžų aliejus kepimui;

1 puodelio miltų;

1 puodelio pieno;

druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Moliūgą nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir susmulkinkite trintuve.

Gautą „košę“ sumaišykite su miltais, kiaušiniais ir pienu, įberkite druskos ir pipirų.

Maišykite tešlą iki vientisos masės. Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite blynus iš abiejų pusių.

Patiekite su grietine ar sviestu.

Koldūnai su moliūgų įdaru.

Jums reikės:

1 puodelio miltų;

50 g grietinės;

200 g moliūgo minkštimo;

saulėgrąžų aliejus;

100 ml vandens;

druska pagal skonį.

Gaminimas:

Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas, suvyniokite į foliją ir pašaukite į orkaitę 10-15 minučių.

Tešlą minkykite dubenyje: sumaišykite miltus su vandeniu, įpilkite šaukštelį saulėgrąžų aliejaus ir druskos.

Viską išmaišykite ir palaikykite porą valandų šaldytuve.

Iškeptą moliūgą sutrinkite, pagal skonį pagardinkite druska ir prieskoniais.

Iš tešlos formuokite mažus rutuliukus, kiekvieną iš jų iškočiokite ir užpildykite moliūgo įdaru. Suformuokite koldūnus.

Jei nesiruošiate jų virti iš karto, koldūnus galite laikyti šaldiklyje. Virkite juos maždaug 3 minutes. Galite įpilti šiek tiek aliejaus, kad jie nesuliptų kartu.

Patiekite su sūriu ar norimu padažu.

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---