Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

3 rudeniniai patiekalai energijai ir nuotaikai pagerinti

Ruduo – tai apniukusių vakarų, ankstyvų saulėlydžių ir šalto vėjo metas. Tokiais periodais tampa sunkiau pasisemti energijos ir jėgų aktyviam gyvenimo būdui, todėl į pagalbą gali ateiti sezoniniai patiekalai.

Rudenį mums reikia daugiau kaloringo maisto, tačiau išvengti bereikalingų kilogramų ir išlikti budriems nėra taip paprasta. Todėl ekspertai siūlo keletą išbandytų ir gardžių receptų, kurie ne tik nepakenks jūsų figūrai, bet ir bus gyvybingumo bei energijos šaltinis bei tikrai nepakenks jūsų organizmui.

Maistingos salotos

Ruduo – puikus metas neįprastoms salotoms, kurios ne tik numalšins alkį, bet ir bus sveikų maisto papildų šaltinis. Norint paruošti vitaminų kupiną energetinį patiekalą, jums reikės:

  • Salierų stiebų;
  • Mėgstamos žuvies filė;
  • Obuolių;
  • Ridikėlių;
  • Agurkų;
  • Salotų lapų;
  • Grietinės arba majonezo;
  • Maistinio acto.

Daržoves ir obuolius supjaustykite šiaudeliais, virtą žuvies filė supjaustykite gabalėliais, įpilkite kelis lašus acto ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Šios salotos yra puiki alternatyva keptam maistui, jos numalšins alkį ir suteiks energijos bei budrumo aktyviam darbui.

Keptas moliūgas

Tai dar vienas receptas, kuris padės išlikti aktyviems ir nepriaugti papildomų kilogramų. Vidutinio dydžio moliūgą gerai nuplaukite ir nusausinkite, nupjaukite viršutinę kepurėlę ir išimkite minkštimą. Moliūgą išskobkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite nuplautas ir verdančiu vandeniu nuplikytas sorų kruopas, abrikosus, džiovintas slyvas ir riešutus. Įdėkite sviesto ir įpilkite šiek tiek vandens. Uždėkite nupjautą viršutinę dalį vėl ant moliūgo ir kepkite patiekalą 180°C temperatūroje pusantros valandos.

Tai bus puikus energijos šaltinis, o pavargusiems nuo kasdienės rutinos vėl pakels nuotaiką.

Kepti obuoliai

Dar vienas skanus patiekalas šaltiems vakarams sušildyti. Tai obuoliai be sėklų ir įdaryti obuolių minkštimu kartu su avižomis, imbieru, cinamonu ir medumi. Kepkite tokį patiekalą 180°C temperatūroje 20 minučių. Jei norite, galite pakeisti įdarą, palikdami dalį minkštimo ir įdėdami cukruotų riešutų ar džiovintų vaisių. Šis patiekalas padės kovoti su sezoninėmis ligomis, apatija ir nuovargiu.

Įdomūs video