Valentino dienos pusryčiai, bus puiki staigmena jūsų partneriui. Nustebinkite jį romantiškais pusryčiais į lovą, jie neliks neįvertinti!
Širdelės formos blynai
Jums reikės:
- Miltai – 1 stiklinė
- Cukrus – 2 šaukštai
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Pienas – 1 stiklinė
- Sviestas – 3 šaukštai
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis
- Druska – 1/2 šaukštelio.
Gaminimas:
Norėdami paruošti tokius blynus, jums reikės konditerinio maišelio su antgaliu.
Ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite. Dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius, sumaišykite. Įmuškite kiaušinį ir įpilkite pieną. Maišykite su šluotele, kad gautumėte vientisą masę. Tada įpilkite atvėsusį sviestą ir vėl sumaišykite.
Supilkite tešlą į konditerinį maišelį. Blynų keptuvę sutepkite aliejumi ir įkaitinkite, iš tešlos nupieškite širdeles ir kepkite iš abiejų pusių.
Prancūziški vaniliniai skrebučiai
Jums reikės:
- Balta skrudinimo duona – 8 riekės
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Pienas – 1 stiklinė
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas (arba medus)
- Vanilinas – žiupsnelis
- Cinamonas – 1 šaukštelis
- Druska – žiupsnelis
- Sviestas – 1 šaukštas
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi, cinamonu, vanile ir druska iki purių putų. Tada įpilkite pieno ir vėl išmaišykite. Išmirkytą duoną iš abiejų pusių, kepkite keptuvėje ištirpintame svieste po 2-3 minutes iš abiejų pusių, kol pasidarys aukso rudos spalvos. Patiekite iš karto su uogų padažu.
Sūrio širdelės
Jums reikės:
- Mielinė tešla – 500 g
- Kietasis sūris – 120–150 g
- Miltai – 2 šaukštai
Gaminimas:
Jei tešla buvo šaldiklyje, atšildykite ją 40–60 minučių prieš ruošdami.
Tešlą iškočiokite į stačiakampį. Sūrį sutarkuokite ir padalinkite į 2 dalis. Iš tešlos iškočiokite stačiakampį. Supjaustykite tešlą juostelėmis ir pabarstę vieną jos pusę sūriu suvyniokite pusę širdelės, iš antros juostelės padarykite kitą širdelės pusę ir sujunkite, pabarstykite likusiu sūriu ant viršaus. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 20-25 minutes.
Sumuštiniai su avokadu ir varškės sūriu
Šie greiti pusryčiai tiks, jei neturite daug laiko suktis virtuvėje.
Jums reikės:
- Balta duona ar bagetė – 4–6 riekės
- Avokadas – 1 vnt.
- Varškės užtepėlė – 150 g
- Druska pagal skonį
- Šviežiai malti juodieji pipirai – pagal skonį
Gaminimas:
Duoną paskrudinkite ir aptepkite varškės užtepėle. Nulupkite ir susmulkinkite avokadus. Pagal skonį sudėkite avokado riekeles ant sūrio, pagardinkite druska ir pipirais. Kad pusryčiai atrodytų elegantiškiau, papuoškite salotomis ar pomidorais.
Kepti kiaušiniai avokade
Jums reikės:
- Avokadas – 1 vnt.
- Putpelių kiaušiniai – 2–4 vnt.
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį
- Druska pagal skonį
Gaminimas:
Avokadai turi būti minkšti ir subrendę, kaulą lengva atskirti. Nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite per pusę, pašalinkite kaulą.
Sudėkite avokado puseles į nedidelį patogų kepimo indą, o įdubose iš sėklų įmuškite 1 arba 2 kiaušinius. Užberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 10–12 minučių, kol kiaušiniai bus paruošti. Tada išimkite keptuvę iš orkaitės, atvėsinkite avokadą iki šiltos būsenos ir patiekite.
Tirpios kavos kapučino
Jums reikės:
- Tirpi kava – 30 ml.
- Cukrus – 30 g
- Vanduo – 30 ml.
- Pienas – 60–80 ml.
Gaminimas:
Didelėje talpoje sumaišykite cukrų, kavą ir vandenį. Viską išplakite mikseriu iki purių, tankių putų. Į kavos puodelį įdėkite porą šaukštelių gautų putų, užpilkite karštu pienu, ant viršaus uždėkite likusias kavos putas. Atlikta!