Puikus riestainių, tinkančių prie arbatos ar kavos, receptas. Išbandykite!
Sudėtis:
3 kiaušinių tryniai;
3 šaukštai grietinės;
50 g sviesto;
3-4 šaukštai cukraus;
75 ml šilto pieno;
1 šaukštelis su kaupu sausų mielių;
1 pakelis vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos;
2,5 – 3 stiklinės miltų;
saujelė razinų.
Gaminimas:
Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
Ištirpinkite mieles piene.
Sviestą išsukite su tryniais ir cukrumi, kol masė taps vienalytė.
Sudėkite grietinę, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos.
Gerai išmaišykite ir supilkite pieną su mielėmis.
Dalimis sudėkite išsijotus miltus (jei norite, pridėkite razinų).
Užminkykite tešlą ir minkykite ją keletą minučių.
Tešlą perkelkite į aliejumi išteptą dubenį. Lai pabūna šiltai 1 val.
Iš paruoštos tešlos suformuokite apie 10 riestainių ir išdėliokite kepimo skardoje.
Lai pastovi dar 15 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių temperatūros.
Riestainius aptepkite kiaušinio tryniu ir apibarstykite cukrumi.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol iškeps, patikrindami mediniu pagaliuku.
Skanaus!