Kopūstai su soromis – sveikas patiekalas visai šeimai! Ši sriuba yra paruošta iš vištienos sultinio ir sorų, kurios suteikia sriubai ryškesnį skonį, o dėl raugintų kopūstų sriuba įgauna rūgštumo ir nuostabų aromatą. Kas dar nebandė – būtinai pasigaminkite! Jums tikrai patiks!
Ingredientai:
rauginti kopūstai – 300 gramų;
vištiena – 350 gramų;
vanduo – 2,5 litro;
nedidelis svogūnas – 1 vienetas;
morka – 1 vienetas;
soros – 2/3 puodelio;
augalinis aliejus kepimui;
druska, pipirai pagal skonį;
šviežių žalumynų – keletas šakelių.
Gaminimas:
Vištieną nuplaukite, įdėkite į puodą, įpilkite vandens, uždėkite ant ugnies, užvirkite, nuimkite putas ir virkite ant silpnos ugnies, kol išvirs. Kelis kartus kruopščiai nuplaukite soras, kol vanduo pasidarys skaidrus, tada užpilkite jas verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 5 minutes. Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūnus bei morkas ir pakepinkite iki auksinės-rudos spalvos. Išimkite vištieną iš sultinio, įdėkite į lėkštę, atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Nupilkite vandenį nuo sorų ir tada supilkite jas į sultinį, užvirkite ir troškinkite ant silpnos ugnies maždaug 8 minutes.
Tada į sultinį įdėkite raugintų kopūstų, uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies, kol kopūstai bus minkšti. Kai kopūstai suminkštės, susmulkintą mėsą sudėkite į sultinį, pagal skonį įberkite druskos bei pipirų ir virkite ant silpnos ugnies dar 5–7 minutes.
Išjunkite ugnį, pabarstykite sriubą šviežiomis žolelėmis ir leiskite kopūstams pastovėti dar 10–15 minučių. Jei norite, sriubą galite pagardinti grietine. Skanaus!