Paruošti tokius kopūstus bus tikrai paprasta, o šį receptą norėsite įsiminti ir kartoti dar ne vieną kartą. Žinoma, tai tikrai nėra pats įmantriausias patiekalas, tačiau jis jums tikrai patiks.
Jums reikės:
- 900 g kopūstų
- 1 burokėlio
- 1 obuolio
- 6 česnako skiltelių
- 120 ml obuolių sidro acto
- 3 valg. š. cukraus
- 2 valg. š. druskos
- Lauro lapo
- 6 kvapiųjų pipirų
- 700 ml vandens
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruoškite marinatą: į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų, druską, įdėkite lauro lapą ir kvapiuosius pipirus. Viską užvirinkite ir išjunkite ugnį. Supilkite obuolių sidro actą.
Smulkiai supjaustykite česnaką, nulupkite obuolį ir supjaustykite gabalėliais (be sėklų). Sutarkuokite burokėlį, supjaustykite kopūstą.
Stiklainiuose sluoksniuokite ingredientus: pirmiausia dėkite kopūstus, tada česnakus, burokėlius ir obuolius. Sluoksniuokite tol, kol baigsis visi ingredientai.
Užpilkite marinatu, užsukite dangtelius. Po 12 valandų jau galėsite ragauti!
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: