Home Receptai Konservuoti patiekalai Rauginti kopūstai, kuriuos galėsite valgyti jau kitą dieną

Rauginti kopūstai, kuriuos galėsite valgyti jau kitą dieną

0
Rauginti kopūstai, kuriuos galėsite valgyti jau kitą dieną

Nors pernai paruošiau raugintų kopūstų atsargas, užkandis baigėsi vasaros pradžioje.  Laimei, kitas derlius atkeliavo laiku. Kopūstus ruošiau ne pagal klasikinį, o pagal greitą receptą. Per dieną rauginti kopūstai tampa ne mažiau rūgštūs ir traškūs nei po kurio laiko.

Apskritai mano namuose marinuotos daržovės yra daug populiaresnės nei raugintos. Vyras džiaugiasi raugintais pomidorais, o uošvė kaskart atvykusi į svečius suvalgo stiklainį marinuotų obuolių. Tačiau rauginti kopūstai tikrai su niekuo nekonkuruoja. Gerai, kad dabar jums nereikia tiek daug laiko skirti jų paruošimui. Žinoma, internete yra daug abejotinų raugintų kopūstų receptų. Kai kurie iš jų yra tokie rizikingi, kad net nesinori švaistyti jiems laiko. Tačiau šį metodą išbandžiau asmeniškai. Paruošimo veiksmai yra paprasti ir nesudėtingi.

Ingredientai:

  • Baltasis kopūstas – 3 kg;
  • Morkos – 2 vnt.;
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Druska – 1,5 arbatinio šaukštelio;
  • Medus – 1 šaukštelis;
  • Vanduo – 1 litras.

Gaminimas:

Nuplaukite ir nusausinkite kopūsto galvą. Nupjaukite kotelį. Smulkiai supjaustykite lapus. Morkas nulupkite ir sutarkuokite. Paruoštus produktus sumaišykite dubenyje, neminkydami jų rankomis.

Sudėkite mišinį į 3 litrų stiklainį arba du 1,5 litro stiklainius. Šiltą virintą vandenį sumaišykite su druska, cukrumi ir medumi. Kai ingredientai visiškai ištirps, skysčiu užpilkite kopūstus.

Stiklainius sudėkite į puodą, uždenkite nailoniniais dangteliais. Bet neuždarykite! Užkandis bus paruoštas per dieną. Tada uždarykite stiklainius dangteliais ir padėkite į vėsią vietą.

Asmeniškai raugintus kopūstus gaminu pagal šį receptą dviejuose stiklainiuose: vieną palieku šaldytuve, o antrą padedu į rūsį. Jis irgi ten ilgai neužsibūna.

Rauginti kopūstai