Nežinote, kokį garnyrą pasirinkti, kad vakarienė būtų tobula? O kaip jums rauginti kopūstai? Yra labai paprastas būdas juos rauginti.
Ar žinojote, kad raugintas maistas yra labai naudingas žmogaus sveikatai? Kitaip tariant, rauginti kopūstai ne tik skanūs, bet ir gerina mūsų sveikatą. Tereikia išmokti jų pasigaminti.
Sudėtis
- 1 kopūstas
- 2 morkos
- 3 šaukštai druskos
- 2 litrai vandens
- prieskoniai pagal skonį
- 2 šaukštai cukraus
Eiga
Nuvalykite kopūstą ir sutarkuokite.
Morkas nulupkite, nutarkuokite ir išspauskite sultis.
Kopūstus ir morkas gerai sumaišykite ir sudėkite į trijų litrų stiklainį. Stiklainį pastatykite į kitą didelį indą, kad susimažintumėte valymo darbų.
Į dubenį įpilkite vandens, sudėkite druską ir prieskonius ir išmaišykite. Užvirinkite vandenį. Supilkite jį ant kopūstų. Vandens turi pakakti stiklainiui pripildyti arba kopūstams visiškai apsemti.
Palikite stiklainį 2 dienas neuždengę. Kad išvengtumėte musių, uodų ir dulkių, ant stiklainio viršaus galite uždėti popierinį rankšluostį ar kopūsto lapą.
Periodiškai pasmaigstykite kopūstus aštriu peiliu ar lazdele, stengdamasis, kad peilio galas susmigtų kuo giliau. Kopūstus reikia maišyti, kad jie tinkamai fermentuotųsi, nebūtų kartūs. Išpilkite sūrų vandenį iš stiklainio ir į jį pridėkite cukraus. Išmaišykite, kol cukrus visiškai ištirps, ir supilkite atgal ant kopūstų. Dabar užsukite stiklainį ir palikite šaldytuve 24 valandoms.
Tai labai lengvas būdas pamaloninti save ir savo artimuosius skaniais užkandžiais. Šis kopūstų rauginimo būdas yra pats paprasčiausias.