Tai – puikus būdas paruošti agurkų atsargų žiemai. Tokiu būdu rauginti agurkus yra labai paprasta, be to, jie išliks traškūs. Rezultatas jus tikrai sužavės!
Jums reikės:
- agurkų
- krienų
- česnako skiltelių
- lauro lapų
- aitriosios paprikos (jei mėgstate aštrius agurkus)
- juodųjų pipirų žirnelių
- krapų
- 1100 g druskos
- vandens
- 5-6 l talpos plastikinių vandens butelių
Kaip gaminti?
Sudėkite agurkus į didelį dubenį.
Užpilkite šaltu vandeniu.
Leiskite pastovėti 3-4 valandas.
Agurkus gerai nuplaukite, nupjaukite galiukus ir paruoškite visus kitus ingredientus.
Į butelius įberkite krapų, nuplautų ir susmulkintų krienų lapų – kiekis ir sudėtis priklauso nuo jūsų, receptą galite koreguoti pagal savo skonį.
Nuvalykite ir susmulkinkite krieno šaknį. Suberkite į butelius.
Jei norite dėti aitriųjų paprikų, taip pat supjaustykite jas mažesniais gabalėliais.
Į plastikinius butelius sudėkite agurkus, o ant viršaus – šiek tiek krienų ir krapų.
Dabar paruoškite marinatą.
Dubenyje sumaišykite druską su šiltu vandeniu.
Maišykite, kol druska ištirps.
Įpilkite vandens į plastikinius butelius.
Užsukite dangtelius.
Laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.
Tokiu būdu raugintus agurkus galima vartoti 1 mėnesį.
Jei norite, kad paimti agurkus būtų patogiau, nupjaukite plastikinės talpos viršų.
Agurkai bus skanūs ir traškūs.
Skanaus!