Yra daugybė raugintų agurkų paruošimo receptų. Vis dėlto, dažniausiai naudojamės tradiciniais savo senelių receptais. Jei svarstote, ką daryti, kad rauginti agurkai būtų tvirti, pasinaudokite šiuo iš kartos į kartą perduodamu receptu.
Vasara – raugintų ir marinuotų agurkų gamybos sezonas! Svarbu juos pagaminti taip, kad išėmus iš stiklainio jie būtų kieti, tvirti ir skanūs. Štai kaip to pasiekti ir visus pradžiuginti naminių raugintų agurkų skoniu!
Pasiruošimas rauginimui
Agurkų rauginimo būdų yra tiek pat, kiek ir receptų. Gerai paruošti jie būna skanūs, o taip pat traškūs ir tvirti (tai galima pajusti sulig kiekvienu kąsniu). Atrodo, kad juos paruošti nėra sudėtinga, tačiau pasiekti tinkamą kietumą nėra lengva užduotis. Agurkų sezonas prasideda jau liepos mėnesį, kai jie sunoksta mūsų soduose ir sklypuose. Tie, kurie, deja, neturi savo derliaus, gali įsigyti užaugintų agurkų iš vietinių ūkininkų arba iš parduotuvių. Jei pirmą kartą gaminate raugintus agurkus, turime jums receptą iš močiutės užrašų knygelės. Taip paruošti agurkai visada džiugins savo skoniu ir niekada nebus per minkšti.
Ką galima padaryti, kad rauginti agurkai būtų kieti?
Be abejo, mūsų močiutės buvo ir yra geriausios šeimininkės. Tuo galėjome įsitikinti ne kartą. Močiutės virtuvė visada kvepėjo naminiais konservais, pyragais ir koldūnais, kuriuos su malonumu valgydavome. Negalime pamiršti ir raugintų agurkų. Jų ant stalo būdavo kasmet. Kad jie būtų traškūs ir aromatingi, juos reikia glaudžiai sudėti į stiklainį ir pridėti česnakų, taip pat krapų ir kitų mėgstamų prieskonių. Galiausiai viską užpilti šiltu sūrymu, kad jis apsemtų agurkus. Po to stiklainius reikia sandariai uždaryti ir atidėti į šalį. Kokia yra slapta gudrybė, kad jie būtų traškūs? Tiesiog įdėkite krienų šaknį ir lapus, tai išlaikys agurkus traškius. Pastaba: prieš dėdami krienų lapus į stiklainį, būtinai nuplaukite juos po šaltu vandeniu. Taip paruošti rauginti agurkai visada bus skanūs.