Pavasario šventės jau beldžiasi į duris, todėl atėjo laikas pasvarstyti, ką patieksite ant Velykų stalo. Siūlome išbandyti šį raguolių receptą: net neabejojame, kad jie nuo stalo dings pirmi!
Jums reikės:
- 400 ml šilto pieno
- 2 kiaušinių
- 60 g granuliuoto cukraus
- 7 g mielių
- druskos
- 650 g kvietinių miltų
- 150 g sviesto
Įdarui:
- 300 g minkšto sūrio
- kiaušinio trynio
- sezamo sėklų
- kapotų krapų, laiškinių česnakų ar kitų žalumynų
Kaip gaminti?
Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi. Supilkite pieną, išmaišykite, suberkite mieles ir vėl išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus ir minkykite minkštą tešlą. Uždenkite ir palikite kilti maždaug valandą.
Tešlą padalinkite į 10 vienodų dalių, uždenkite švariu rankšluosčiu ir leiskite pakilti 10 minučių.
Iškočiokite kiekvieną tešlos rutulį, aptepkite minkštu sviestu ir dėkite vieną ant kito, kad sudarytumėte 2 piramides po 5 rutuliukus.
Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Pagaminkite įdarą. Iš minkšto sūrio, sezamo sėklų, kiaušinio trynio ir žalumynų.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio ir paskirstykite į 2 lakštus, kuriuos supjaustykite trikampiais. Dėkite įdarą ir susukite raguolius. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite raguolius, aptepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.
Raguoliai bus minkšti, purūs ir labai skanūs!