Šis sūrio apkepas – tai tarsi tvirtas pudingas, kurį galima patiekti su mėgstamu džemu, uogomis, vaisias ar kitais mėgstamais priedais. Apkepas valgomas tiek karštas, tiek šaltas, bet man asmeniškai skaniausias dar karštas, kai apkepo krašteliai traškūs.
Ingredientai:
-
-
rikotos sūris: 200 gramų
-
pienas: 2 stiklinių (1 stiklinė – 240 mililitrų)
-
miltai: 1 stiklinės
-
cukrus: du trečdaliai stiklinės
-
kiaušiniai: 2
-
kambario temperatūros sviestas: 70 gramų
-
smulkiai sutarkuota citrinos žievelė: 1 arbatinio šaukštelio
-
vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilinis cukrus)
-
druska: žiupsnelio
-
sviestas (kepimo formos ištepimui)
-
-
Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
-
Tuomet viename dubenyje išsukite sviestą bei cukrų su mikseriu (plakite maždaug 3 minutes), po to vieną po kito įmuškite kiaušinius ir įmaišykite vanilės ekstraktą ir druską. Į tešlą sudėkite rikotos sūrį bei gerai išplakite. Supilkite pieną ir išmaišykite.
-
Tada į tešlą pamažu įsijokite miltus bei maišykite, kol neliks gumuliukų. Paskui įmaišykite citrinos žievelę.
-
Kepimo indą ištepkite su sviestu. Aš pati šį kartą kepiau stačiakampėje, stiklinėje kepimo formoje (~13×23 centimetrų dydžio). Tešlą supilkite į kepimo indą, išlyginkite paviršių bei kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Ar apkepas jau yra iškepęs patikrinkite mediniu pagaliuku – jeigu ištraukus iš apkepo pagaliukas švarus, tada apkepas jau iškepęs, jeigu ne – kepame šiek tiek ilgiau. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės bei palikite pravėsti. Skanaukite!