Pamačiusi šį nuostabų receptą, kurio autorė yra mūsų skaitytoja, nedvejojau nė minutės ir nusprendžiau išbandyti ir aš.
Pyragėliams pagaminti reikia grietinės ir lydyto sūrio.
Jei ir jums patinka fantastiški naminiai kepiniai, būtinai išbandykite ir šiuos, garantuoju, kad nesigailėsite!
Jums reikės:
- 600 g rupių miltų
- 250 g kepinių margarino
- 2 vnt. kiaušinių
- 1 šaukšto druskos
- 1 mielių pakelio
- 100 ml šilto pieno
- 1 puodelio (200 g) grietinės
- 8 gabalėlių sūrio
Aptepimui:
- 1 kiaušinio
- tarkuoto sūrio arba sezamo sėklų
Gaminimo eiga:
Pradėkite nuo natūralių mielių.
Tešlą paruoškite iš 1 dalies šilto pieno, mielių, šaukštelio cukraus ir šaukštelio miltų.
Margariną sutrinkite su miltais.
Įpilkite mielių, kiaušinių, druskos, sūrio ir sumaišykite tešlą.
Po truputį ją maišykite iki vientisos konsistencijos.
1 valandą leiskite pakilti šiltoje vietoje.
Kai tešla iškils, iškočiokite ją maždaug iki piršto storumo.
Tada sulenkite į kvadratą ir leiskite taip pabūti 20 minučių.
Tada vėl iškočiokite iki piršto storio.
Formuokite pyragėlius, kuriuos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Pyragėlius patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite sūriu arba sezamo sėklomis, arba galite pabarstyti riešutais.
Kepkite apie 20 minučių, 200 laipsnių temperatūroje.
Leiskite atvėsti ir galėsite mėgautis!
Gero apetito!