Labai skanus ir kvapnus desertas!
Sudedamosios dalys:
- Šviežios mielės – 15 g
- Cukrus – 2 šaukštai
- Pienas – 50 ml
- Vanduo – 50 ml
- Saulėgrąžų aliejus – 50 ml
- Miltai – 2 šaukštai
- Obuoliai – 3 vnt.
- Cinamonas – 1 žiupsnelis
Paruošimo eiga:
- Užraukite raugą, į šiltą pieną suberkite mieles, 1 valgomąjį šaukštą cukraus, kelis šaukštus miltų ir įpilkite šilto vandens. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
- Uždenkite indą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.
- Į iškilusią tešlą dalimis suberkite miltus ir išminkykite standžią tešlą. Tada įpilkite 50 ml augalinio aliejaus ir gerai išminkykite. Tešla turi būti minkšta ir nelipni.
- Įdarui nuluptus obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais, suberkite cinamoną, 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir gerai išmaišykite.
- Tešlą iškočiokite, suformuokite ritinėlį ir supjaustykite griežinėliais. Iškočiokite tešlos ritinėlius ir sudėkite ant jų supjaustytus obuolius. Formuokite tešlos krepšelius.
- Tešlos gabalėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Viršų patepkite kiaušiniu.
- Kepkite 190°C temperatūroje 25-30 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Gero apetito!