Pyragėliai su kopūstais patinka daugeliui žmonių ir juos nesunku pasigaminti! Tam nereikės gana daug produktų, bet pyragėlių skonis – pasakiškas.
Ingredientai:
Tešlai:
miltai – 2 puodeliai
šilto vandens – 0,5 puodelio
cukraus -1/2 arbatinio šaukštelio
druskos- 1/2 arbatinio šaukštelio
augalinio aliejaus – 0,5 puodelio.
Įdarui:
kopūstai – 700 gramų
svogūnai – 1 vienetas
morka – 1 vienetas
kietai virti kiaušiniai – 3 vienetai (pasirinktinai)
kiaušinis (sutepti pyragėliams) – 1 vienetas
druska ir prieskoniai – pagal skonį
augalinis aliejus – kepimui.
Gaminimas:
Sumaišykite šiltą vandenį su augaliniu aliejumi, suberkite druską ir cukrų, tada sudėkite miltus ir minkykite labai minkštą ir elastingą tešlą. Įdarui: kopūstą ir svogūną smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite.
Pirmiausia pakepinkite svogūnus ir morkas, tada sudėkite kopūstus, druską ir prieskonius, troškinkite ant silpnos ugnies, vis pamaišydami, kol iškeps. Atvėsinkite įdarą ir, jei norite, sudėkite smulkiai supjaustytus virtus kiaušinius.
Tešlą iškočiokite ir padalinkite į 12-15 lygių dalių, kiekvieną tešlos dalį iškočiokite. Ant pyragėlio krašto dėkite įdaro, užlenkite kitu tešlos krašteliu ir taip formuokite pyragėlius. Pasitikrinkite, ar viską gerai atlikote.
Pyragėlius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir sutepkite juos plaktu kiaušiniu. Kepkite iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių, kol pyragėliai pasidarys auksinės-rudos spalvos. Skanaus!
Tikimės, kad pyragėliai su kopūstais jums labai patiks!