Šie pyragėliai su kopūstais yra be galo gardūs. Jie tinka ir kaip atskiras patiekalas pietums ar vakarienei, ir kaip šaltas užkandis. Paragaukite!
Sudėtis
- pusė stiklinės aliejaus
- pusė stiklinės šalto vandens
- 400 g miltų
- kopūstas
- svogūnai
- morkos
- prieskoniai
Gaminimas
Sumaišykite aliejų su vandeniu. Pamažu sudėkite miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite plėvele ir leiskite pailsėti, kol paruošite įdarą.
Susmulkinkite kopūstą, supjaustykite svogūnus ir morkas. Viską patroškinkite. Neužmirškite pagardinti patinkančiais prieskoniais. Įdarą galite pritaikyti ir pagal savo skonį – pridėti grybų ar dar ko nors.
Palikite įdarą atvėsti ir paruoškite pyragėlius. Iškočiokite tešlą ir išspauskite apskritimus. Įdėkite įdaro ir sandariai užspauskite galus. Paruoštus pyragėlius dėkite ant kepimo skardos, sutepkite kiaušinio plakiniu. Galite pabarstyti ir sezamo sėklomis. Pašaukite į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Stebėkite, kada pyragėliai parusvės. Jie iškepa gana greitai.
Kol pyragėliai su kopūstais kepa, galite užsikaisti arbatos. Šis patiekalas puikiai prie jos tiks.