Jei šaldytuve liko stiklinė kefyro, neskubėkite jo išpilti! Mūsų redaktoriai jau skuba jums padėti, pyragėliai su kefyru patiks visai šeimai.
Dar viena puiki žinia: jums nereikia mielių! Pyragėlių gaminimo procesas yra toks greitas ir paprastas, kad pamiršite apie nuobodų, valandų valandas trunkantį mielių tešlos kildinimą.
Pyragėliai su kefyru
Tešlai reikės:
- 1 stiklinė kefyro
- 500g miltų
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai augalinio aliejaus
- 1 šaukštelis sodos
- 2 šaukšteliai cukraus
- 1 šaukštelis druskos
Įdarui reikės:
- 300g maltos vištienos
- 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 šaukštelis druskos
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite įdarą: į paruoštą mėsą įberkite juodųjų pipirų ir druskos.
Giliame inde sumaišykite kefyrą ir sodą. Po to, kai putos išnyksta, įpilkite druskos, cukraus, augalinio aliejaus ir kiaušinių. Viską išplakite šluotele ar mikseriu.
Palaipsniui įpildami miltų, minkykite tešlą. Ji bus paruošta, kai nebelips prie rankų, jeigu dar limpa įdėkite dar šiek tiek dar miltų.
Atskirkite nedidelius gabalėlius iš tešlos ir suformuokite plokščius pyragėlius.
Į kiekvieną įdėkite nedidelį kiekį maltos mėsos ir švelniai užspauskite kraštus. Kepkite saulėgrąžų aliejuje iki aukso rudos spalvos. Karšti pyragėliai labiausiai tinka su grietine!