Patiks ir suaugusiems, ir vaikams!
Sudėtis
Tešlai:
3 puodeliai miltų
1 šaukštelis sausų mielių
2 šaukštai cukraus
1 puodelis vandens
1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
0,5 šaukštelio druskos
Įdarui:
4 bulvės
300 g grybų
2 skiltelės česnako
2 svogūnai
alyvuogių aliejus pagal skonį
druska, pipirai pagal skonį
Gaminimas:
Sumaišykite 2-3 šaukštus šilto vandens su mielėmis ir 1 šaukštu miltų. Palikite 10 minučių.
Atskirai išsijokite miltus, cukrų ir druską. Supilkite šilto vandens ir mielių mišinį, maišykite tešlą mediniu šaukštu. Įpilkite alyvuogių aliejaus, sumaišykite ir minkykite minkštą bei lygią tešlą 15 minučių.
Tešlą suminkykite į rutulį, kraštus sulenkdami žemyn, padėkite į dubenį, lengvai pabarstykite miltais ir uždenkite. Leiskite pastovėti valandą.
Bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite mažas kubeliais.
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais. O svogūnus ir česnaką susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje alyvuogių aliejuje, kol suminkštės.
Sudėkite grybus ir pakepkite 15 minučių. Grybus sumaišykite su bulvėmis, druska ir pipirais. Atvėsinkite.
Iškilusią tešlą padalinkite į mažus rutuliukus. Ištempkite tešlos gabalėlį į mažą pyragėlį, įdėkite įdarą ir suvyniokite. Sudėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, ir uždenkite rankšluosčiu.
Tegul pyragėliai pastovi 20 min. Tada sutepkite juos alyvuogių aliejumi arba stipria arbata.
Kepkite 180 С temperatūroje 20 minučių iki auksinės spalvos.
Skanaus!