Šiuos pyragėlius galėsite paruošti vos per vieną valandą – puiki idėja šventiniam stalui!
Jums reikės:
- 100 g sviesto
- 150 g grietinės
- 1 kiaušinio
- 1 arb. š. druskos
- 0,5 valg. š. sodos
- 400 g miltų
- 300 g vištienos filė
- 2 bulvių
- 2 svogūnų
- 50 ml saulėgrąžų aliejaus
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Pirmiausia mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje ištirpinkite sviestą.
Sumaišykite sviestą su grietine, kiaušiniu, druska ir soda. Gerai išmaišykite.
Įberkite miltų, minkykite tešlą rankomis. Kai tešla taps glotni ir elastinga, susukite į rutulį ir uždenkite maistine plėvele.
Nulupkite bulves ir svogūnus, supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite vištieną.
Ruošiamą įdarą pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite aliejaus, išmaišykite.
Padalinkite tešlą į maždaug 10-12 lygių dalių. Iš kiekvienos dalies suformuokite rutulį ir iškočiokite iki plonų apskritimų.
Į centrą dėkite įdarą ir pridenkite tešlos kraštais.
Paruoštus pyragėlius aptepkite plaktu kiaušiniu.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.
Linkime gero skonio!
Visą gaminimo procesą galite pamatyti vaizdo įraše: