Paprastas receptas iš „YouTube“ kanalo, kaip namuose pasigaminti saldžiųjų susuktų pyragėlių, kurie puikiai tinka prie arbatos.
Jums reikės:
Tešlai:
- 80 g sviesto
- 200 g grietinės
- 280 g miltų
- 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio vanilinio cukraus
Įdarui:
- 80 g graikiškų riešutų
- 40 g cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
- Miltus persijokite į didelį dubenį, suberkite druską, vanilinį cukrų, kepimo miltelius.
- Viską išmaišykite.
- Sudėkite minkštą sviestą ir gerai išminkykite masę rankomis.
- Tada į masę sudėkite grietinę ir minkykite, kol susidarys vientisa tešla.
- Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite pabūti.
- Padalinkite tešlą į 4 lygias dalis ir iškočiokite.
- Tada kiekvieną dalį supjaustykite dar į 8 dalis.
- Į mažesnį dubenį su maltais riešutais suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir viską išmaišykite.
- Taip paruoštą mišinį užberkite ant kiekvieno išpjauto tešlos trikampio krašto.
- Tešlos kraštus šiek tiek užlenkite ir galą su riešutų mišiniu suvyniokite nuo galo link centro.
- Suktinukus paruoškite taip pat, kaip ir likusią tešlą.
- Sudėkite juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
- Kepkite 180°C temperatūroje apie 18-20 minučių.
- Kepkite, kol taps auksinės spalvos ir galėsite patiekti.
Patarimas:
Vietoj riešutų įdarui galite naudoti, pavyzdžiui, varškę, šokoladą, vaisių uogienę, džiovintus vaisius, virtą sutirštintą pieną, troškintus obuolius…
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: