Skanūs obuolių pyragėliai su gausiu įdaru. Prireiks net dviejų kepimo skardų!
Vaizdo įrašo receptą radome jums „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 130 ml kefyro
- 120 g sviesto
- 1 kiaušinio trynio
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus
- 300 g miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
Įdarui:
- 5-6 vnt. obuolių
- Apie 2 valgomų šaukštų ar daugiau cukraus
- Vanilinio cukraus pagal skonį
- 1 valgomojo šaukšto sviesto
Gaminimo eiga:
Obuolius nulupkite, supjaustykite puselėmis ir sutarkuokite stambia tarka.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite obuolių mišinį, pabarstykite cukrumi ir išmaišykite.
Nuolat maišydami kepkite 5 minutes, kol skystis išgaruos.
Leiskite obuolių masei atvėsti.
Į šiltą kefyrą įmaišykite kiaušinio trynį, druską ir cukrų.
Persijokite miltus ir sumaišykite su kepimo milteliais.
Sudėkite šalto sviesto gabalėlius ir paruoškite trapios tešlos masę.
Supilkite skystą mišinį ir užminkykite tešlą.
Masė turi būti minkšta ir elastinga.
Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Padalykite tešlą į 2 dalis ir kiekvieną iš jų iškočiokite į 4 mm storio paplotėlį.
Aptepkite sviestu ir sluoksniuokite įdarą.
Suvyniokite ir supjaustykite.
Tą patį padarykite ir su likusia tešla.
Pyragėlius padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Aptepkite kiaušinio tryniu.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Pyragaičiai bus labai skanūs ir gardūs, savo namuose juos kepame jau antrą kartą!
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: