Pirmiausia užpildome įdaru, o tada iš viršaus uždengiame.
Greitai paruošiami pyragėliai-krepšeliai pagal receptą iš rytų išsiskiria iš daugelio mums jau įprastų pyragėlių. Čia kulinarijos specialistai orientuojasi į įdaro gausą ir minimalų tešlos kiekį – gaunasi kur kas daugiau skonio.
Pirmiausia greitai užminkykite paprastą tešlą: į gilų dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite arbatinį šaukštelį druskos, supilkite 200 mililitrų pieno, tiek pat vandens, įdėkite 7 gramus mielių ir suberkite 700 gramų miltų, ir minkykite, kol tešla taps elastinga. Palikite 40 minučių po plėvele, kad pakiltų.
Tada išimame ir padaliname į 16 dalių. Kiekvieną iškočiojame į lakštą. Sudedame po 8 gabalėlius, kiekvieną sluoksnį ištepame sviestu ir dedame į šaldytuvą 30 min.
Dabar į atskirą dubenį sudedame 500 gramų supjaustytos mažais kubeliais bet kokios mėsos. Ten pat sudedame susmulkintus 2 svogūnus, pagal skonį įberiame druskos, kmynų, kalendrų. Įpilame 50 mililitrų augalinio aliejaus ir viską išmaišome.
Atsinešame tešlą ant darbinio paviršiaus. Vėl padalijame ją į 16 dalių. Iš kiekvieno formuojame krepšelį ir užpildome jį įdaru.
Jau gamindami pyragėlius atsargiai sutvirtinkite kraštus. Perkelkite juos į pergamentu išklotą kepimo skardą.
Kepkite 35 minutes iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Galite pyragėliams naudoti ir kitokį įdarą. Šis receptas leidžia eksperimentuoti.
Skanaus!