Jums reikės:
- 400 g miltų
- Stiklinės kefyro
- 0,5 šaukštelio kepimo sodos
- 1 šaukštelio druskos
- 2 šaukštelių cukraus
- 100 ml augalinio aliejaus
- 3 kiaušinių
- Svogūnų laiškų (pagal skonį)
- Grietinės (patiekimui)
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruoškite tešlą: į išsijotus miltus suberkite kepimo sodą, druską ir cukrų. Supilkite šiek tiek pašildytą kefyrą, įdėkite vieną kiaušinio trynį. Iš pradžių tešlą maišykite mentele, o vėliau – rankomis. Paruoštą tešlą uždenkite ir palikite 10 minučių pastovėti.
Paruoškite įdarą: 2 virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus. Įberkite druskos ir kitų mėgstamų prieskonių.
Padalinkite tešlą į vienodus gabalėlius, iškočiokite. Dėkite įdarą ir susukite į pyragėlį.
Kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių.
Paruoštus pyragėlius dėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės (tai padės sugerti riebalų perteklių).
Patiekite su grietine.
Skanaus!