Puikus receptas, kai nustebina netikėtai atvykę svečiai. Šiuos pyragėlius galite kepti iš karto, be jokio kildinimo
Už receptą dėkoju savo draugei, kuri su manimi juo pasidalino prieš daugelį metų ir nuo to laiko visada pyragėlius kepu tik taip. Taip pat į tešlą galite įmaišyti spirgučių ar smulkiai pjaustytos šoninės.
Jums reikės:
- 500 g pusiau rupių miltų
- kepinių sviesto
- 1 stiklinės grietinės
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 trynio
Aptepimui:
- 1 kiaušinio
Pabarstymui:
- sezamo sėklų arba aguonų
Sviesto metalinei skardai patepti
Gaminimo eiga:
Iš pradžių reikia atkreipti dėmesį, kad visi paruošimui skirti ingredientai turi būti kambario temperatūros. Pradėkite gaminti iš anksto viską išėmę iš šaldytuvo. Tešlos paruošimas labai paprastas, nes nereikia jokių mielių.
Tiesiog dubenyje sumaišykite visus ingredientus.
Kruopščiai išmaišykite ir išminkykite tešlą, kuri turi būti vientisa ir be jokių miltų gabalėlių.
Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio.
Kočiokite, kad storis būtų apie 1 cm.
Specialia forma suformuokite mažesnius pyragaičius, jei norite, galite ant viršaus atspausti norimą formą – pavyzdžiui, su bulvių grūstuvu, ar kokią kitą formą – bet tai žinoma nebūtina, tai tik dėl gražesnės tekstūros.
Išplakite kiaušinį ir aptepkite paruoštus pyragaičius.
Galite pabarstyti sezamo sėklomis ar aguonomis arba kepti be nieko.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje iki auksinės spalvos.
Linkime gero skonio!