Rekomenduoju visiems iš karto padvigubinti gaminamą kiekį, nes rezultatas bus iš tiesų nuostabus! Puikus receptas, kai sulaukiate netikėto svečio.
Kadangi šiuos gardėsius galėsite pasigaminti iš karto, jiems kildinti neprireiks nė minutės!
Už šį receptą dėkoju savo draugei, kuri jį man davė prieš daugelį metų, ir nuo to laiko šie pyragėliai nuolat puikuojasi ant mano šeimos stalo.
Į tešlą taip pat galite įdėti spirgučių ar smulkintos šoninės…
Jums reikės:
- 500 g pusiau rupių miltų
- Kepimui riebalų
- 1 stiklinės grietinės
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 1 šaukštelio druskos
- 1 kiaušinio trynio
Aptepimui:
- 1 kiaušinio
Pabarstymui ant viršaus:
- Sezamo sėklų arba aguonų sėklų pabarstymui
Gaminimo eiga:
Pirmiausia svarbu tai, kad visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
Prieš pradedant gaminti šiuos pyragėlius, viską reikia iš anksto išimti iš šaldytuvo.
Tešlą paruošti labai paprasta, nes nereikia kildinti.
Tiesiog sumaišykite visus ingredientus dubenyje.
Kruopščiai išminkykite tešlą.
Užminkyta tešla turi būti minkšta ir be gumuliukų.
Perkelkite tešlą ant miltais pabarstytos lentos.
Iškočiokite į maždaug 1 cm storio paplotį.
Mažus pyragėlius supjaustykite specialiu pjaustytuvu.
Jei norite, viršuje galite išspausti kokią nors formą, pvz., tinklelį su tarka arba kita forma, bet, žinoma, tai nebūtina, tai tik dėl grožio.
Gautus pyragėlius aptepkite plaktu kiaušiniu.
Galite juos palikti tokius, kokie yra, arba pabarstyti sezamo sėklomis ar aguonomis.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus auksinę spalvą.
Linkime gero skonio!