Puikus nekildintų pyragėlių receptas, kurį galėsite pasiruošti per kelias minutes ir mėgautis jų skoniu visą dieną.
Būtinai išbandykite, jie idealiai tinka pusryčiams, pietums ir vakarienei!
Jums reikės:
- 250 g riebalų pvz. margarino
- 1 trynio
- 300 g varškės arba šviežio sūrio
- 100 ml pieno
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- Šiek tiek kepimo sodos
- rupių miltų pagal poreikį
- 1 kiaušinio baltymo
- Sezamo sėklų pagal poreikį
Neprivaloma:
- Kmynų
- Linų sėmenų
- Rupios druskos
Gaminimo eiga:
Margariną ar kitus riebalus išplakite su tryniu, sudėkite varškę ir viską gerai išmaišykite.
Įpilkite pieno ir šiek tiek sodos.
Lėtai įmaišykite miltus ir padarykite vidutinio kietumo tešlą.
Tešlą iškočiokite iki 0,5 cm storio paplotėlio.
Supjaustykite tešlą norimo dydžio ir formos gabalėliais, ir sudėkite juos ant kepimo skardos.
Kaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros ir kol ji įšils, pyragėlius šiek tiek pakildinkite.
Aptepkite juos plaktu kiaušinio plakiniu.
Galiausiai pabarstykite sezamo sėklomis ar kmynais ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Linkime gero skonio!