Jums reikės:
- 5 g sausų mielių
- Šaukštelio cukraus
- 50 g miltų
- 220 ml šilto vandens
- Šaukštelio druskos
- Šaukštelio česnakų miltelių
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
- 2 virtų bulvių
- Čili prieskonių (pagal skonį)
- 400 g sūrio (200 g įdarui + 200 g pabarstymui)
- Džiovintų petražolių
Kaip gaminti?
Į šiltą vandenį suberkite sausas mieles, cukrų ir 50 g miltų.
Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 10 minučių pastovėti.
Sumaišykite persijotus miltus, druską ir džiovintą česnaką.
Supilkite pakilusią tešlą, įpilkite alyvuogių aliejaus ir minkykite tešlą.
Tešlą vėl uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šiltą vietą, kad pakiltų.
Paruoškite įdarą: susmulkinkite bulves, įberkite prieskonių, išminkykite šakute. Įberkite 200 g tarkuoto sūrio, išmaišykite.
Tešlą padalinkite į 6-8 dalis ir kiekvieną jų iškočiokite į ovalą.
Iš ovalių tešlos gabalėlių formuokite valties formos pyragėlius.
Į „valties“ centrą dėkite įdarą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir džiovintomis petražolėmis.
Vėl uždenkite maistine plėvele ir palikite 20 minučių pastovėti.
„Valčių“ kraštus patepkite plaktu kiaušinio tryniu.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
Skanaus!