Reikia vartoti mažiau cukraus, bet cukraus pakaitalai dažnai yra neskanūs. Tačiau pyragėliai be kiaušinių, kuriuose yra tik natūralūs saldikliai, jus tikrai nustebins savo skoniu ir nekenks figūrai.
Šie pyragėliai turi gana tankią struktūrą, vidutinį saldumo lygį ir neįtikėtinai malonų riešutinį paviršių. Gaminti yra labai paprasta, o svarbiausia, nuo jo neįmanoma atsitraukti, nes šiam desertui paruošti nereikia nei miltų, nei kiaušinių, nei cukraus.
Jums reikės:
300 g avinžirnių
4 šaukštai migdolų miltų
2 šaukštai pjaustytų pistacijų
50 g datulių
50 g džiovintų abrikosų
50 g razinų
2 bananai
1 valgomasis šaukštas medaus
2 šaukštai žemės riešutų sviesto
2 šaukštai vynuogių kauliukų miltai
Gaminimas:
Ruošiant šiuos pyragėlius, ingredientai turi būti paruošti iš anksto. Avinžirnius pamirkykite per naktį, kad suminkštėtų. Ryte virkite juos pusantros valandos. Kol avinžirniai verda, užvirkite vandenį ir pamirkykite jame džiovintus vaisius 40 minučių, pašalinus sėklas iš datulių.
Kai avinžirniai išvirs, nupilkite vandenį ir sumalkite juos giliame dubenyje. Tada į dubenį įpilkite žemės riešutų sviesto. Bananus nulupkite, padalinkite į keletą dalių ir supilkite į likusius ingredientus kartu su medumi. Tada atsargiai sumaišykite dubenio turinį iki vientisos masės.
Džiovintus vaisius sumalkite, supilkite į gautą masę ir vėl viską išmaišykite, kol gaunama vienalytė konsistencija. Įpilkite migdolų miltus ir pjaustytas pistacijas. Masę padalinkite į dvi lygias dalis ir į vieną suberkite vynuogių sėklų miltus, kad pyragaičiai būtų rudi.
Belieka tik suformuoti baltos ir rudos masės pyragėlius ir kiekvieną iš padenkite kita mase su vynuogių kauliukų miltais.
Pyragėliai be kiaušinių gali būti šaldytuve visą savaitę, nors mažai tikėtina, kad jie tiek išliks…