Skanūs česnaku kvepiantys pyragėliai, kuriuos galite greitai paruošti ir kurie tikrai patiks visai šeimai. Tešlos ir įdaro receptą sužinojau iš savo močiutės Marijos. Iš šios tešlos galite paruošti ir įprastas bandeles – iškočiokite ir suformuokite apskritimus.
Tačiau šiandien mes noriu su jumis pasidalinti puikiu receptu – kaip pagaminti skanias ir gražiai atrodančias bandeles.
Jums reikės:
- Paprastų miltų- 500 g
- Pieno – 250 ml
- Mielių – 40 g
- Druskos
- Aliejaus – 100 ml
Įdarui:
- Sviesto – 100 g
- Kreminio sūrio – 100 g
- Česnakų – 4 skiltelių
- Petražolių
- Druskos
Gaminimo eiga:
Sumaišykite tešlai skirtus ingredientus, išminkykite ir leiskite jai pakilti.
Sviestą sumaišykite su kreminiu sūriu ir smulkintu česnaku.
Jei reikia, pagardinkite druska ir petražolėmis.
Paimkite mažesnius tešlos gabalėlius – rutuliukus, kuriuos iškočiokite į ovalą.
Ant iškočiotos tešlos užtepkite paruošto kremo ir susukite.
Perpjaukite susuktą tešlą per vidurį ir abi tešlos dalis suvykite.
Tada susukite į apskritimą.
Leiskite suformuotoms bandelėms dar šiek tiek pakilti ant kepimo skardos.
Aptepkite kiaušiniu ir galite kepti.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje.
Linkime gero skonio!